Η Εθνική μας ομάδα Παίδων Κ-17 προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και οι νέες επίσημες υποχρεώσεις σύμφωνα με τον προγραμματισμό της UEFA είναι καθορισμένες μέσα στο Μάρτιο του 2023.

Ανεξάρτητα από την ήττα από τη Σερβία με 3-1 που την άφησε στη δεύτερη θέση στον 11ο όμιλο της προκριματικής φάσης, η Κύπρος εξασφάλισε το εισιτήριο της πρόκρισης με το νικηφόρο 2-0 της πρεμιέρας σε βάρος του Γιβραλτάρ.

Η κλήρωση της φάσης του Elite Round θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου και από την κλήρωση θα σχηματιστούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων.

Οι οκτώ πρώτες ομάδες και οι επτά καλύτερες δεύτερες θα προκριθούν στην τελική φάση που θα γίνει το καλοκαίρι του 2023, εκεί όπου ήδη βρίσκεται ως διοργανώτρια η Ουγγαρία που δεν συμμετέχει σε προκριματικές φάσεις.

Η προκριματική φάση ολοκληρώνεται στις 22 Νοεμβρίου και εκτός από τη Σερβία και την Κύπρο στον όμιλο που φιλοξενήσαμε στην Πάφο, έχουν εξασφαλίσει πρόκριση Ουκρανία, Βοσνία / Ερζεγοβίνη, Αγγλία, Ισραήλ, Τσεχία, Σκωτία, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Βέλγιο, Δανία, Ουαλία, Κροατία, Ιταλία, Φινλανδία, Γαλλία, Ισλανδία, Νορβηγία, ΕΪΡΕ, Γερμανία, Λετονία, Ελβετία και Τουρκία.

Δεν έχουν αρχίσει ακόμα οι αγώνες στον πρώτο όμιλο και ο τελικός απολογισμός του θα ξεκαθαρίσει τον κατάλογο με τις ομάδες που θα προκριθούν ως καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Σημειώνεται επίσης ότι Ολλανδία και Ισπανία λόγω της βαθμολογίας τους αρχίζουν από τον Elite Round.