Ακόμη υποτιμάτε τον Ζιρού; (ΦΩΤΟΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μέσα στα χρόνια η Γαλλία έχει «γεννήσει» πολλούς αστέρες του ποδοσφαίρου.
Αν κάποιος ερωτηθεί ποιος «τρικολόρ» τού έρχεται πρώτος στο μυαλό, η απάντηση, συνήθως, είναι ένας εκ των Μισέλ Πλατινί, Ζινεντίν Ζιντάν, Λιλιάν Τουράμ, ή κάποιος από τους πιο πρόσφατους, όπως οι Καρίμ Μπενζεμά, Αντουάν Γκριεζμάν και Κιλιάν Εμπαπέ. Αυτός, ωστόσο, που αρκετοί ξεχνούν είναι ο Ολιβιέ Ζιρού.
Πέμπτος σε εμφανίσεις και δεύτερος σε γκολ με την εθνική Γαλλίας στην ιστορία της, ο Ζιρού έγινε θέμα συζήτησης το περασμένο σαββατοκύριακο, όταν χάρισε τη νίκη στη Μίλαν κόντρα στη Σπέτσια με ένα απίστευτο γκολ! Έκανε, μάλιστα, έναν έξαλλο πανηγυρισμό, καθώς έβγαλε τη φανέλα του και αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη κάρτα, ξεχνώντας πως νωρίτερα ο διαιτητής είχε προσθέσει το όνομα του Γάλλου στο μπλοκάκι του.
Ο Ζιρού, στα 36 του πια, θεωρείται από τους πλέον υποτιμημένους παίκτες και πολλοί… ξεχνούν να τον συμπεριλάβουν στην ελίτ των επιθετικών. Ο ίδιος, όμως, έχει καταφέρει να αφήσει το όνομα του στην ιστορία του γαλλικού ποδοσφαίρου, με μια καριέρα γεμάτη τίτλους και διακρίσεις, που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Τα πρώτα χρόνια

Γεννημένος στο Σαμπερί της Γαλλίας, ο Ζιρού γνώρισε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 8 ετών, όταν εντάχθηκε στη ομάδα της γενέτειρας του, Φροζ ΟΦΚ, και το ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα. Έξι χρόνια μετά, μπήκε στις ακαδημίες της Γκρενόμπλ, όπου και εξελίχθηκε τόσο, ώστε να τον καλέσει ο Πιέρ Μανκόφσκι στην Κ16 της εθνική Γαλλίας, το 2001.

Σε ηλικία 18 ετών, ανέβηκε στην πρώτη ομάδα της «GF38», όταν εκείνη αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας. Την πρώτη του χρονιά αγωνίστηκε σε μόλις έξι παιχνίδια, χωρίς να καταφέρει να αναδείξει περαιτέρω το ταλέντο του. Το 2007, η Γκρενόμπλ συμφώνησε με την Ιστρ για τον μονοετές δανεισμό του. Την επόμενη χρονιά πήρε μεταγραφή για την Τουρ, όπου αγωνίστηκε για μια διετία και κατάφερε να ανεβάσει κατά πολύ τα στατιστικά του, σημειώνοντας 36 γκολ σε 67 εμφανίσεις.

Ολιβιέ Ζιρού: Ένας υποτιμημένος ήρωας από την Γαλλία

Η μεταγραφή του στη Μονπελιέ τον Ιούλιο του 2010 τον βοήθησε να αναγνωριστεί, καθώς συστήθηκε στη Ligue 1, ενώ του δόθηκε η ευκαιρία να κάνει και το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο κόντρα στην ουγγρική Γκιόρ. Η παρουσία του έγινε αισθητή και στον τότε προπονητή της εθνικής Γαλλίας, Λοράν Μπλαν, ο οποίος τον κάλεσε στην ομάδα τον Νοέμβριο του 2011 για τις φιλικές αναμετρήσεις κόντρα σε ΗΠΑ και Βέλγιο.

Κάπως έτσι, τα γαλλικά Μέσα άρχισαν να παραμιλούν για χάρη του Ολιβιέ Ζιρού και να γίνεται λόγος για έναν «γοητευτικό επιθετικό» που «διαθέτει τον πλήρη έλεγχο της μπάλας και είναι άνετος με το σκοράρισμα».

Η μετακόμισή του στην Αγγλία

Τα επαινετικά σχόλια ταξίδεψαν μέχρι την Αγγλία και έφτασαν στα αυτιά της Άρσεναλ, που άρχισε να τον τσεκάρει. Ο Αρσέν Βένγκερ ήθελε σαν… τρελός να εντάξει στην ομάδα του τον Ζιρού και τα κατάφερε τον Ιούλιο του 2012. Ο Γάλλος ντύθηκε στα κόκκινα και έγινε «κανονιέρης» για τα επόμενα έξι χρόνια. Το ντεμπούτο του στην Premier League έγινε στις 18 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς, σε ένα ματς χωρίς σκορ κόντρα στη Σάντερλαντ, ενώ τα πρώτα αγγλικά δίχτυα που βρήκε ήταν αυτά της Κόβεντρι για το League Cup.

Σταδιακά ο Ζιρού με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις κέρδισε μια θέση στη βασική ενδεκάδα της Άρσεναλ και ο κόσμος της ομάδας άρχισε να τον αγαπάει, ενώ μάλιστα τραγουδούσαν στις κερκίδες ρυθμικά το όνομα του εμπνευσμένο στους ήχους του ”Hey Jude” των Beatles.

Το 2018 παρέμεινε στο Λονδίνο, αλλά φόρεσε τα «μπλε» για λογαριασμό της Τσέλσι. Τη σεζόν 2018/19 κατέκτησε το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο, όταν σε έναν «αγγλικό» τελικό Europa League αντιμετώπισε την πρώην του ομάδα, δίνοντας στην Τσέλσι το προβάδισμα στο 49′. Για εκείνη τη σεζόν, ο Ζιρού βγήκε πρώτος σκόρερ της δεύτερης σε τάξη ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με 11 γκολ.

Δύο χρόνια μετά, η Τσέλσι πανηγύρισε την κατάκτηση του Champions League, ωστόσο ο Ζιρού δεν χρησιμοποιήθηκε στον τελικό και παρέμεινε στον πάγκο. «Προπονείται σαν 20χρονο παιδί! Είναι όσο σοβαρός πρέπει στη δουλειά, αλλά δείχνει ότι μέσα του κρύβει ένα παιδί που πραγματικά λατρεύει το ποδόσφαιρο και το χαίρεται στις προπονήσεις. Είναι τρομερός χαρακτήρας και αυτό βοηθάει στο καλό κλίμα της ομάδας», ήταν τα λόγια του Τόμας Τούχελ για τον Γάλλο επιθετικό.

Ολιβιέ Ζιρού: Ένας υποτιμημένος ήρωας από την Γαλλία

Ένας Γάλλος με καρδιά… Ιταλού

Φανερά πιο ώριμος ποδοσφαιρικά και πνευματικά, ο Ζιρού στις 17 Ιουλίου του 2021 ανακοινώθηκε από τη Μίλαν. Στην επίσημη παρουσίαση του από τους «ροσονέρι» δήλωσε τα εξής: «Άκουσα τον Θεό και υπέγραψα στη Μίλαν. Από μικρός παρακολουθώ και θαυμάζω τη Μίλαν. Κυρίως λόγω του Σεβτσένκο. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν θα μπορούσα να σκεφτώ ότι εγώ και εκείνος θα έχουμε στο μέλλον μία τόσο καλή σχέση και όπου θα μπορώ να παίρνω συμβουλές από εκείνον. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Πάολο Μαλντίνι».

Ολιβιέ Ζιρού: Ένας υποτιμημένος ήρωας από την Γαλλία

Μπήκε γρήγορα στο κλίμα της Ιταλίας και έμαθε τι σημαίνει Serie A, καθώς στη δεύτερη κιόλας εμφάνιση του με την ομάδα σκόραρε δύο γκολ, σε μια νίκη κόντρα στην Κάλιαρι. Το πάθος του και το ταλέντο του στο να σκοράρει με όλους τους τρόπους τον έκαναν γρήγορα έναν από τους πιο αγαπητούς παίκτες της κερκίδας.

Πολυεργαλείο εντός, αλλά και εκτός γηπέδου

Αδιαμφισβήτητα, ο Ολιβιέ Ζιρού είναι ένας εξαιρετικός επιθετικός, που ξέρει να κινείται εύκολα σε όλους τους χώρους του γηπέδου, μπορεί να αγωνιστεί στα άκρα, στην κορυφή της επίθεσης ή ως δεύτερος επιθετικός, ενώ έχει τη δυνατότητα να δίνει βοήθειες προερχόμενος από τον πάγκο, έχοντας λίγα λεπτά στη διάθεση του. Μπορεί να δείχνει πως πρόκειται για έναν αργό επιθετικό, κυρίως λόγω του ύψους του, είναι, όμως, ένας ομαδικός παίκτης, που η συνεισφορά του στο παιχνίδι μπορεί να μη διακρίνεται πάντα με την πρώτη ματιά.

Πέραν του ποδοσφαιρικού του ταλέντου, ο Ζιρού δοκιμάστηκε και στον χώρο του θεάματος και ξεδίπλωσε κρυφές του ικανότητες που πιθανόν να μην γνώριζε ότι διέθετε. Τον Νοέμβριο του 2018, έσκασε η ανακοίνωση της «Sony Pictures France» πως ο Ζιρού θα ενταχθεί στο cast της γαλλικής έκδοσης του «Spiderman: Into the Spider-Verse» για να χαρίσει την φωνή του στον «Green Goblin».

Ένα σχόλιο υπερβολικό με μια δόση αλήθειας

«Όταν ο Ζιρού θα δείχνει στα εγγόνια του τα καλύτερά του γκολ, θα νομίζουν ότι ήταν καλύτερος από τον Πελέ», είχε υποστηρίξει ο Γάλλος ειδικός και δημοσιογράφος, Ματ Σπιρό, με μια ανάρτηση του στο Twitter.

Πιθανόν η παραπάνω δήλωση να θεωρείται λίγο υπερβολική, έχει όμως μια βάση, καθώς ο Ζιρού έχει πετύχει μερικά πανέμορφα γκολ που θα τα ζήλευε ο οποιοσδήποτε. Το 2017, άλλωστε, του είχε απονεμηθεί το βραβείο Πούσκας για το καλύτερο γκολ της χρονιάς, για το εντυπωσιακό και αξέχαστο τέρμα που πέτυχε κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, το λεγόμενο «scorpion kick».

Ο Ολιβιέ Ζιρού βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και φωνάζει «παρών» για τους αγώνες που αναμένονται στο Κατάρ σε λίγες μέρες. Η εθνική Γαλλίας τον περιμένει για το Παγκόσμιο Κύπελλο και ο ίδιος δείχνει έτοιμος να βοηθήσει την χώρα του να κάνει το back-to-back.

Και ας συνεχίζουν να τον υποτιμούν.

Ακολουθήστε το Balla στο Facebook, στο Instagram και στο TikTok

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ…

Οι πρόεδροι της εταιρείας και του σωματείου ΑΠΟΕΛ, της...

ΠΑΡΩΝ-ΚΟΥΜΑΣ

Παρών στην παρουσίαση του ιδιόκτητου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ και...

Επανέναρξη (και) στη Β’ Κατηγορία!

Επανέναρξη του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας με τις αναμετρήσεις της...

Το… τετ α τετ Πρόδρομου-Ιορδάνους! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ BALLA)

Δείτε μέσω της ιστοσελίδας μας το... τετ α τετ...

Διπλός σεισμός 5,6 και 5,7 Ρίχτερ στην Ελλάδα

Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας...

LIVE: Η διάσκεψη του ΑΠΟΕΛ για το γήπεδο! (ΦΩΤΟΣ-ΒΙΝΤΕΟ BALLA)

Στις 11:00 στο Hilton θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου...

Προπονητές Ακαδημιών μιλούν για τη «Σιωπηλή Προπονητική Καθοδήγηση» (video)

Με σύνθημα «Σήμερα μιλώ ΜΟΝΟ εγώ», η ΚΟΠ διοργανώνει εκστρατεία...

«Το… μαγαζί της ΑΕΛ είναι πιο ελκυστικό, πρέπει να συνεχίσει ο Νίκος Χριστοδουλίδης…»

Στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 μίλησε ο πρόεδρος του τμήματος...

ΠΑΟΚ: Το μυαλό σε Παναθηναϊκό και… Μπάμπα

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την προετοιμασία του ενόψει Παναθηναϊκού και...

ΤΕΛΙΚΟΣ…

Εξέφρασε πολλές φορές την πεποίθησή του ότι η Δόξα...

Μεγάλη μέρα για το ΑΠΟΕΛ για το γήπεδο και πιθανόν για… εκπλήξεις!

Μεγάλη μέρα για το ΑΠΟΕΛ. Σε δημοσιογραφική διάσκεψη στις...

Συνεχίζεται για τους ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ…

Συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα με την...

«Δεν έχει εγκαταλειφθεί η προσπάθεια σύναψης δανείου…»

Στον Super Sport FM 104.0 μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου...

«Το μαργαριτάρι του ελληνικού ποδοσφαίρου που παρακολουθεί η Σεβίλλη»!

Το εγκώμιο του Φώτη Ιωαννίδη πλέκει η Mundo Deportivo. Σε χθεσινοβραδινό της δημοσίευμα η...

Τα αποτελέσματα στο ΝΒΑ…

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε πολύ καλή εμφάνιση, όμως δεν κατάφερε να...

Η σπουδαία κίνηση των παικτών του Εθνικού!

Η καθαριότητα είναι δείγμα πολιτισμού και είναι υπόθεση όλων...

ΠΟΥΛΛΑΪΔΗΣ…

Τα οικονομικά προβλήματα που ταλαιπωρούν την Ανόρθωση τον φέρνουν...

Μένει στην προεδρία της Τσέλσι ως το 2027!

Ημερομηνία λήξης θα έχει η θητεία του Τοντ Μπόελι...

Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή – Συνεχίζεται το «κύμα» σκόνης

Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή, σύμφωνα με τη...

Αφιερωμένη αγωνιστική στην Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Με απόφαση της ΚΟΠ και σε συνεργασία με τον...

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Δημήτρης Κόκοτας…

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει από χθες το απόγευμα στη...

Επιστροφή στη δράση! (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ)

Με δύο αγώνες για την 6η αγωνιστική του β’...

Final Four Κυπέλλου: Έφτασε η ώρα για τον δεύτερο τίτλο στο βόλεϊ ανδρών

Μίλωνας-Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ αρχίζουν τις μάχες τους στα ημιτελικά...

Ανατροπή με Τσάμπι Αλόνσο!

Ο Ισπανός προπονητής είναι αποφασισμένος να παραμείνει για ακόμη...

Μεγάλη «μάχη» στην Ιταλία για Παναθηναϊκό!

Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν τη Βίρτους (29/3, 21:30, www.sportfm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6,...

Ομπράντοβιτς: «Παίξαμε απαίσια στο 4ο δεκάλεπτο – Τα λάθη μας… σκότωσαν»

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου...

Ο Τσάβι κατέθεσε μήνυση σε δύο δημοσιογράφους!

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα ανοίγει δικαστική διαμάχη με δύο...

Ο Γιάννης ήταν συγκλονιστικός αλλά οι Μπακς άργησαν να «ξυπνήσουν»…

Ο Έλληνας σούπερ σταρ πραγματοποίησε ακόμη μια εμφάνιση για...

TV Agenda: Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της ημέρας

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 00:30 Κολεγιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ NCAA (Ζ) 01:00 Carlos ALCARAZ -...

Τα συλλυπητήρια του ΑΠΟΕΛ στον Κρέσπο για τον χαμό του πατέρα του!

Το ΑΠΟΕΛ με ανακοίνωση του ενημερώνει για τον ποδοσφαιριστή...

Λαρεντζάκης: «Δείξαμε χαρακτήρα, ήταν κλειδί η άμυνά μας»

Στο αμυντικό στοιχείο που έδειξε ο Ολυμπιακός, ιδίως στο...

Μπαρτζώκας: «Κυριαρχήσαμε στην άμυνα, πολύ σημαντική νίκη για τα playoffs»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε δηλώσεις του τόνισε ότι Ολυμπιακός...

Ο Ολυμπιακός θα καλύψει τη ρήτρα (17,5. εκατ.) του Κάρμο!

Ο Ολυμπιακός θα καλύψει τη ρήτρα αγοράς του Νταβίντ...

Βαθμολογία/Πρόγραμμα EuroLeague: Ο…σκληρός Ολυμπιακός συνεχίζει για το όνειρο της 4άδας!

Απίθανο διπλό στο Βελιγράδι για τον Ολυμπιακό, που λύγισε...

Η Μονακό καρδιοχτύπησε αλλά πέρασε από τη Λυών με κομβικούς Τζέιμς και Οκόμπο!

Η Μονακό δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε με νίκη από τη...

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη!

Μετά από μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς...

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι, με επική ανατροπή στην 4η περίοδο!

Όλα έμοιαζαν εναντίον του, όμως ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα...

«Κλείνει» Μπάιερ η Λεβερκούζεν για τη θέση του Μπονιφάς!

Η Νιούκαστλ μπήκε δυναμικά, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, στη...

Η Εφές άλωσε την έδρα της Μπασκόνια με σαρωτικούς Λάρκιν – Κλάιμπερν!

Μεγάλο διπλό με 97-76 πέτυχε η Εφές κόντρα στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Έπαιρναν τα μισά χρήματα από τον Τιμούρ…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μιχάλης Παπαγεωργίου, στην κουβέντα για τον Τιμούρ Κετσπάγια...

«Παίζει» και ανακοίνωση έκπληξη την Παρασκευή; (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΑΕΚ)

Αυτό που απασχολεί (κυρίως) είναι η έκβαση που θα...

Συμφωνία με Κατσαντώνη για τα επόμενα τρία χρόνια! (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)

Ο…κύβος ερρίφθη. Η Καρμιώτισσα έδωσε τα χέρια με τον...

ΝΤΑΜΠΛΟΥΧΟΣ η ΑΕΛ! (ΦΩΤΟΣ)

Η ΑΕΛ νίκησε στο Αθλητικό κέντρο Κίτιον την ΑΕΚ...

Απέμειναν 750 και… τέλος!

Περίπου 750 διαθέσιμα εισιτήρια έχουν απομείνει για να προκύψει...

ΗΡΘΑΝ-ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Στην ΚΟΠ και σε κάποιες ομάδες, ήρθαν υποθέσεις από...

Βρήκαμε τη λύση, διώξαμε τον κόσμο…

Ο τελικός κυπέλλου στο μπάσκετ ήταν ομολογουμένως ένα εξαιρετικό...

ΚΙΝΔΥΝΟΣ!

Αν προχωρήσουν (όπως φαίνεται) ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια για να...

ΠΡΟΒΛΕΨΗ…

Μπορεί να επέστρεψε…φορτωμένος με κούραση λόγω Εθνικής Γεωργίας, αλλά...

Αυτό είναι το συμβόλαιο του Ντβάλι με το ΑΠΟΕΛ…

Είναι δεδομένο, ότι η αξία του Λάσα Ντβάλι θα...

INSTAGRAM