Η απόφαση του Ζεράρ Πικέ να κρεμάσει τα παπούτσια του συνιστά απώλεια για την Μπαρτσελόνα σύμφωνα με τον Τσάβι, με τον Ισπανό προπονητή να χαρακτηρίζει επίσης πρόκληση για την ομάδα του την κλήρωση του Europa απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει το βράδυ της Τρίτης (8/11, 22:30) την Οσασούνα εκτός έδρας, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της La Liga, και θέλει πάση θυσία τη νίκη στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση του τίτλου έναντι της Ρεάλ, ωστόσο το ματς με την ομάδα της Παμπλόνα δεν είναι το μοναδικό πράγμα που έχει στο μυαλό του ο Τσάβι.
Από την Δευτέρα (7/11) μπήκε στο μυαλό του και θα βρίσκεται μέσα σε αυτό για τους επόμενους μήνες η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία κληρώθηκαν οι μπλαουγκράνα με φόντο τους “16” του Europa League, με τον προπονητή της “Μπάρτσα” να ερωτάται για τους κόκκινους διαβόλους και να παραδέχεται πως η κληρωτίδα έβαλε δύσκολα στην ομάδα του.
“Για μία ακόμα φορά θα αντιμετωπίζουμε τον δυσκολότερο αντίπαλο που υπήρχε στην κλήρωση και θα πρέπει να αγωνιστούμε καλά. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μεγάλη ομάδα κα έχει βελτιωθεί πολύ μετά την έλευση του Τεν Χαχ.
Έχουν πολύ ατομικό ταλέντο και δυνατότητες. Οι παίκτες μου θα έχουν κίνητρα αντιμετωπίζοντάς την”, τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας, για να προσθέσει: “Αν θεωρώ πως το επίπεδο του Κριστιάνο Ρονάλντο έχει πέσει;
Είναι σπουδαίος παίκτης, είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες και μπορεί σίγουρα να κάνει τη διαφορά για αυτούς”.
Κληθείς δε να απαντήσει στο αν θα λείψει ο Πικέ από την Μπαρτσελόνα μετά την απόφασή του να πει το αντίο και στο αν αγωνίστηκε για τελευταία φορα στο ματς με την Αλμερία στο “Καμπ Νόου”, είπε: “Ο Πικέ θα είναι στη διάθεσή μας γιά το ματς με την Οσασούνα την Τρίτη.
Όλοι έχουν έναν ηγετικό ρόλο στην ομάδα. Θα μας λείψει ο Πικέ αλλά δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα. Όταν αποχωρεί ένας ηγέτης, οι ρόλοι αναδιοργανώνονται εντός της ομάδας”.