Σε ειδικό χώρο εντός του νέου ναού του Αποστόλου Βαρνάβα, πρόκειται να ταφεί ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’, ενώ αύριο πρωί η σορός του, πρόκειται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο, ο Αρχιεπίσκοπος θα ταφεί σε ειδικό χώρο που ετοίμασε ο ίδιος εντός του νέου Καθεδρικού Ναού του Αποστόλου Βαρνάβα.

Εκεί, σύμφωνα με τον τοποτηρητή του θρόνου, Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο, εκεί θα θάβονται όλοι οι Αρχιεπίσκοποι, όπως προνόησε ο εκλιπών Αρχιεπίσκοπος.

Επίσης, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Πάφου ο Αρχιεπίσκοπος θα παραμείνει εκεί θαμμένος μέχρι τον θάνατο του επόμενου Αρχιεπισκόπου και ακολούθως τα λείψανα του θα μεταφερθούν σε άλλο ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί εντός του Καθεδρικού Ναού του Αποστόλου Βαρνάβα.

Σημειώνεται ότι στις 12:00 το  μεσημέρι αναμένεται να συνέλθει η Ιερά Σύνοδος, ώστε να αποφασίσει τις λεπτομέρειες που σχετίζονται με την κηδεία του Αρχιεπισκόπου. Η πιο πιθανή ημέρα θεωρείται η Πέμπτη.

Εφόσον αποφασιστεί η ημερομηνία, η οποία θα πρέπει να λάβει υπόψη της την πραγματοποίηση λαϊκού προσκυνήματος αλλά και την πρόθεση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και άλλων ιεραρχών που βρίσκονται εκτός Κύπρου να παραστούν, αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως και το Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε να αποφασίσει τις ενέργειες που θα γίνουν για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου από πλευράς της πολιτείας.

Την πραγματοποίηση του Υπουργικού προανήγγειλε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, στην απουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Μάριο Πελεκάνο, ο Πρόεδρος θα βρεθεί κανονικά στην κηδεία του Μακαριότατου.