Χρειάστηκε να περάσουν 27 χρόνια ώστε η Λάτσιο να νικήσει στη Serie A ως φιλοξενούμενη στο Derby della Capitale χωρίς να δεχθεί γκολ. Το 1-0 κόντρα στη Ρόμα ήταν ένα δώρο του Ιμπάνιεζ, ο οποίος χάρισε γκολ στον Φελίπε Άντερσον σε ακόμα ένα ντέρμπι της Ρώμης, με αποτέλεσμα η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι να προσπεράσει όχι μόνο τη Ρόμα αλλά και την Αταλάντα στην 3η θέση.
Ο αγώνας είχε το καθιερωμένο πάθος και τα δυνατά μαρκαρίσματα, με μία ισορροπία που απέτρεπε τη δημιουργία πολλών φάσεων. Στο 29ο λεπτό, ο Ρούι Πατρίσιο έδωσε πάσα στην περιοχή στον Ιμπάνιεζ, ο οποίος έχασε την κατοχή και ο Άντερσον από κοντά έγραψε το 1-0. Ήταν το τρίτο λάθος που κόστισε του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού σε ντέρμπι ύστερα από τα δύο στην περσινή νίκη της Λάτσιο με 3-2.
Οι παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο επιχείρησαν να σκοράρουν με μακρινά σουτ και παραλίγο να τα καταφέρουν κυρίως με το δοκάρι του Νικολό Τζανιόλι στο 33ο λεπτό. Ο Λορέντζο Πελεγκρίνι απείλησε κι αυτός λίγο αργότερα, με τη Λάτσιο να συμβιβάζεται με τα μέτρα που παραχώρησε στους τύποις γηπεδούχους.
Στα πρώτα λεπτά του 2ου μέρους η Λάτσιο κρατούσε άνετα το προβάδισμα και τα προβλήματα για τον Μουρίνιο συνεχίστηκαν με τον τραυματισμό του Πελεγκρίνι. Ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε την τρίτη αλλαγή του στο 63′, με τον Στεφάν ελ Σαραουί να περνάει στον αγώνα, την ώρα που ο Σάρι άρχισε τις δικές του στο 69′.
Τα πολλά φάουλ και τα μακρινά σουτ δεν έμοιαζαν ικανά να αλλάξουν τη ροή του αγώνα. Δύο καλές στιγμές του Τάμι Έιμπραχαμ φανέρωσαν την αστάθεια του Ιβάν Προβεντέλ, όμως δεν υπήρξε καθαρή ευκαιρία για την ισοφάριση.
Μία μίνι σύρραξη στο τέλος ήταν ό,τι πιο ενδιαφέρον είχε να επιδείξει το ντέρμπι στο 2ο ημίχρονο, με το 1-0 για τη Λάτσιο να παραμένει μέχρι τέλους και να την οδηγεί σε άλμα δύο θέσεων στη βαθμολογία.

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Μαντσίνι (46′ Τσελίκ), Σμόλινγκ, Ιμπάνιεζ, Κάρσντορπ (63′ Ελ Σαραουί), Καμαρά (73′ Μάτιτς), Κριστάντε, Ζαλέβσκι (73′ Μπελότι), Τζανιόλο, Έιμπραχαμ, Πελεγκρίνι (53′ Βολπάτο)

ΛΑΤΣΙΟ: Προβεντέλ, Λάτσαρι (69′ Ισάι), Καζάλε, Ρομανιόλι, Μάρουσιτς, Βεσίνο, Κατάλντι, Αλμπέρτο (71′ Μπάσιτς), Πέδρο (69′ Καντσελιέρι), Άντερσον, Τζακάνι (85′ Ρομέρο)