Σύμφωνα με την Nacional, ο Τσάβι προτιμάει να αποκτήσει τον Μπερνάρντο Σίλβα από το να γυρίσει στο Καμπ Νόου ο Λιονέλ Μέσι και ο λόγος είναι το οικονομικό σκέλος.
Ο Λιονέλ Μέσι έχει περίπου επτά μήνες ακόμα συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν και εάν δεν ανανεώσει θα είναι ελεύθερος να συνεχίσει σε άλλη ομάδα.
Πρόσφατα η Equipe ανέφερε πως ο Αργεντινός έχει ξεκαθαρίσει στους ανθρώπους που τον εκπροσωπούν πως δεν πρόκειται να φύγει από τους Παριζιάνους χωρίς να έχει πρώτα κατακτήσει ένα σημαντικό τρόπαιο, παρότι δημοσιεύματα κατά καιρούς αναφέρουν ότι τόσο ο ίδιος όσο και η διοίκηση της Μπαρτσελόνα θέλουν να επιστρέψει στο Καμπ Νόου.
Σύμφωνα με την Nacional ωστόσο, ο “Pulga” δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον Τσάβι, ο οποίος σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα προτιμάει να αποκτήσει τον Μπερνάρντο Σίλβα.
Οι υψηλές αποδοχές του Μέσι είναι ο λόγος που ο Καταλανός τεχνικός προτιμάει η ομάδα του να κινηθεί για τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι.
Εκτός αυτού ωστόσο, ο Σίλβα αποτελεί και τον διακαή πόθο του Τσάβι, ο οποίος αποτελεί στόχο της Μπαρτσελόνα από το περασμένο καλοκαίρι.