Ο Ζεράρ Πικέ έκανε γύρο θριάμβου στο Καμπ Νόου και αποθεώθηκε έπειτα από το τέλος του αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Αλμερία που σήμανε και το τέλος της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής.
Το τέλος του αγώνα με την Αλμερία βρήκε την  Mπαρτσελόνα νικήτρια 2-0, όμως κανείς από τους 92.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στην κερκίδα δεν σηκώθηκε να φύγει από το Καμπ Νόου. Όχι γιατί ήθελε να πανηγυρίσει τη νίκη, αλλά γιατί όφειλε να αποχαιρετήσει ένα θρύλο της ομάδας.
Ο 36χρονος κεντρικός αμυντικός έβαλε τέλος στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής και γνώρισε την αποθέωση το βράδυ του Σαββάτου, τόσο πριν από τη σέντρα, όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα και στο 84ο λεπτό, όταν έγινε αλλαγή.
Το αποκορύφωμα όμως καταγράφηκε μετά το τέλος του παιχνιδιού, όταν έμεινε μόνος του στον αγωνιστικό χώρο του Καμπ Νόου, για να κάνει ένα γύρο θριάμβου και να χαιρετήσει και να αποθεωθεί. Μάλιστα, ορισμένοι εξ αυτών φώναζαν “presidente, presidente”, αναφερόμενοι στην πολυαναμενόμενη επιλογή καριέρας του Πικέ, να γίνει πρόεδρος της ομάδας κάποια μέρα.