Ένα θεαματικό 1ο ημίχρονο με πέντε γκολ και ένα 2ο χωρίς ουσία έδωσε στην Μπάγερν τη νίκη με 3-2 επί της Χέρτα στο Βερολίνο για τη 13η αγωνιστική της Bundesliga και την επανέφερε στην κορυφή της βαθμολογίας, εν αναμονή του κυριακάτικου αγώνα της Ουνιόν.

Οι Βαυαροί παρατάχθηκαν για πρώτη φορά έπειτα από επτά αγώνες με τον Μάνουελ Νόιερ στο τέρμα, ένας από τους πολλούς τραυματίες των προηγουμένων ημερών. Μέχρι το ρολόι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου να δείξει το 38ο λεπτό, το σκορ ήταν 3-0 για τους πρωταθλητές, με ήρωα τον Ερίκ Μαξίμ Τσούπο Μότινγκ που πέτυχε δύο γκολ, έχοντας σκοράρει στα τελευταία επτά παιχνίδια όπου έχει αγωνιστεί.

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και κόντρα στη ροή του αγώνα βρήκαν δύο γκολ πριν από το σφύριγμα για την ανάπαυλα, με τον Ντοντί Λουκεμπακιό και τον Ντάβι Ζέλκε με πέναλτι. Στο 2ο ημίχρονο η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική, ο ρυθμός μειωμένος και η Μπάγερν απλά κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τελικό σφύριγμα. Η νίκη αυτή ήταν η 22η του Νόιερ κόντρα στη Χέρτα, το καλύτερο ρεκόρ ενός παίκτη κόντρα σε σύλλογο της Bundesliga (το προηγούμενο ήταν οι 21 του Νόιερ κόντρα στη Βέρντερ και οι 21 του Τόμας Μίλερ κόντρα στη Βόλφσμπουργκ).

Στη Βεστφαλία, η αναμέτρηση της Ντόρτμουντ με την Μπόχουμ μετατράπηκε σε παράσταση για τον Γιουσουφά Μουκοκό. Δύο εβδομάδες πριν ενηλικιωθεί, ο Γερμανός επιθετικός σημείωσε δύο από τα γκολ της νίκης 3-0 και έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία της κατηγορίας με διψήφιο αριθμό τερμάτων. Ενδιάμεσα σκόραρε ακόμα ένας ταλαντούχος νεαρός της Μπορούσια, ο Τζιοβάνι Ρέινα με πέναλτι, με τους Βεστφαλούς να αφήνουν πίσω τους 15 τραυματισμούς και να συνεχίζουν τη βαθμολογική ανέλιξη. Για τους προτελευταίους της βαθμολογίας, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ο Κώστας Σταφυλίδης έγινε αλλαγή στο 78′. Εκτός αποστολής έμεινε ο Αντώνης Παπαδόπουλος για τους νικητές.

Το ντέρμπι μεταξύ των δύο πιο μισητών ομάδων στη Γερμανία λόγω του ιδιοκτησιακού καθεστώτος τους έληξε με νικήτρια τη Λειψία. Το 3-1 επί της Χόφενχαϊμ στο Ζίνσχαϊμ άνοιξε την ψαλίδα των δύο ομάδων στους τέσσερις βαθμούς και επανέφερε τη Λειψία στο κυνήγι του Champions League. Πρωταγωνιστικής του αγώνα ήταν ο Κριστοφέρ Ενκουνκού που άνοιξε το σκορ στο 17′ και ανέκτησε το προβάδισμα στο 57′, ύστερα από την ισοφάριση του Ζορζινιό Ρουτέρ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας και την αξιοποίησαν και στο 69′, όταν ο Ντάνι Όλμο βρήκε δίχτυα και κλείδωσε τη νίκη.

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής

  • Γκλάντμπαχ – Στουτγκάρδη 3-1 (4′ Χόφμαν, 25′ Τουράμ, 90+4′ Χέρμαν / 35′ Τομάς)
  • Χέρτα – Μπάγερν 2-3 (40′ Κουκεμπακιό, 45′ πέν. Ζέλκε / 12′ Μουσιάλα, 37′, 38′ Τσούπο Μότινγκ)
  • Άουγκσμπουργκ – Άιντραχτ 1-2 (1′ Μπερίσα / 13′ Ρόντε, 64′ Κνάουφ)
  • Ντόρτμουντ – Μπόχουμ 3-0 (8′, 45+2′ Μουκοκό, 12′ πέν. Ρέινα)
  • Χόφενχαϊμ – Λειψία 1-3 (50′ Ρουτέρ / 17′, 57′ Ενκουνκού, 69′ Όλμο)
  • Μάιντς – Βόλφσμπουργκ 0-3 (33′ Βίμερ, 70′ Άρνολντ, 84′ Μπάκου)
  • 05/11 19:30 Βέρντερ – Σάλκε
  • 06/11 16:30 Λεβερκούζεν – Ουνιόν
  • 06/11 18:30 Φράιμπουργκ – Κολωνία

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ