Ο γιος του Πάολο Μαλντίνι, Ντανιέλ, σόκαρε την Μίλαν ισοφαρίζοντας για την Σπέτσια στο 59ο λεπτό όμως ο Ολιβιέ Ζιρού επανέφερε τις καρδιές των ροσονέρι στις θέσεις τους γράφοντας το τελικό 2-1 στο 89ο λεπτό με ένα απίστευτο γυριστό σουτ.

Το ματς

Η Μίλαν είχε την πρώτη μεγάλη της ευκαιρία στο 14′ όταν μετά από εντυπωσιακό σλάλομ του Λεάο η μπάλα στρώθηκε στον Τομόρι, ο οποίος νικήθηκε από τον Ντραγκόφσκι, για να έρθει το 1-0 για τους πρωταθλητές στο 21ο λεπτό.

Μετά από γέμισμα του Μπενασέρ στη μεγάλη περιοχή της Σπέτσια ο προωθημένος Ερναντέζ κατέβασε τη μπάλα με το στήθος και με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με τους παίκτες του Πιόλι και τους οπαδούς των ροσονέρι να χρειάζεται πάντως να περιμένουν μέχρι το 26ο λεπτό για να πανηγυρίσουν, αφού το VAR έλεγξε τη φάση για πιθανό οφσάιντ του σκόρερ.

Από την πλευρά της η Σπέτσια (εκτός αποστολής ο τιμωρημένος Νικολάου) είχε δύο πολύ καλές στιγμές στο πρώτο μέρος για να βρει δίχτυα με τον Ενζολά όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Ανγκολέζος φορ δεν τελείωσε καλά τις φάσεις, με την Μίλαν να αγγίζει το 2-0 έχοντας μεγάλη διπλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις, με το σουτ του Λεάο να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι και εκείνο του Κρούνιτς που πήρε το ριμπάουντ να αποκρούεται από τον Ντραγκόφσκι.

Το δεύτερο μέρος βρήκε την Σπέτσια να μπαίνει καλύτερα και να “προειδοποιεί” στο 57′ με την κεφαλιά του Έκνταλ από πλεονεκτική θέση που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με την Μίλαν να μην ακούει όμως το καμπανάκι που χτύπησε για την άμυνά της και να το πληρώνει στο 59ο λεπτό.

Την… πάτησε όμως από ένα δικό της παιδί, με τον Ντανιέλ Μαλντίνι, γιο του θρυλικού Πάολο που αγωνίζεται φέτος ως δανεικός στην Σπέτσια από τους ροσονέρι, να νικάει τον Ταταρουσάνου με φαλτσαριστό σουτ και να γράφει το 1-1. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι είχε πετύχει ένα γκολ στο πρωτάθλημα με την Μίλαν και αυτό κόντρα στην Σπέτσια, με το τέρμα του να έρχεται 5.333 ημέρες μετά από το τελευταίο γκολ του Πάολο Μαλντίνι στο “Σαν Σίρο” σε επίπεδο Serie A.

ΜΙΛΑΝ: Ταταρουσάνου, Καλουλού, Γκάμπια, Τομόρι, Ερναντέζ, Μπενασέρ (46′ Τονάλι), Κρούνιτς, Μεσίας (72′ Ρέμπιτς), Ντίαθ (72′ Ντε Κετελάρε), Λεάο (90′ Τιό), Οριγκί (72′ Ζιρού)

ΣΠΕΤΣΙΑ: Ντραγκόφσκι, Αμπαντού, Κίβιορ, Καλντάρα, Χολμ, Έκνταλ (90′ Στρέλεκ), Μπουράμπια (69′ Έλερτσον), Αγουδέλο (68′ Χριστόφ), Αμιάν (54′ Ρέκα), Μαλντίνι (68′ Βέρντε), Ενζολά

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ