Συνολικά 615 συμμετοχές με την φανέλα της Μπαρτσελόνα και 102 με την Εθνική Ισπανίας, ενώ πρόλαβε να αγωνιστεί 23 φορές με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Στο παλμαρέ του όλοι οι πιθανοί τίτλοι που μπορούσε να κατακτήσει, μεταξύ των οποίων η Πρέμιερ Λιγκ, η Λα Λίγκα, το Παγκόσμιο Κύπελλο, το Euro, αλλά και το Champions League.
Πως τα κατάφερες έτσι ρε Ζεράρ; Από βασικός πυλώνας της φούρια ρόχα σε μία περίοδο όπου το debate για τον κορυφαίο αμυντικό αφορούσε εκείνον και τον Ράμοςσε περίγελο και περιοδέυοντα θίασο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Για όλα φυσικά υπάρχει εξήγηση και αυτή πηγάζει από τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να πράξει. Με βασικό γνώμονα τον εαυτό του, θυσιάζοντας ακόμη και την προσωπική του υπόληψη. Διότι το ποδόσφαιρο δεν ξεχνιέται και η ηλικία δεν αποτελεί δικαιολογία για τον Πικέ. Ο Πικέ σταμάτησε να παίζει από τα 30 του!

world_cup.jpg
Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ιδού μερικά από τα συμβάντα που αμάυρωσαν το όνομα του 35χρονου επιθετικού…

26 Ιανουαρίου 2022: Η εφημερίδα Sport αποκαλύπτει ότι η σχέση του με τον Λιονέλ Μέσι έχει ψυχρανθεί. Κατά την άποψη του Αργεντινού σούπερσταρ, ο άλλοτε συμπαίκτης του επηρρέασε την φυγή του από την Βαρκελώνη, αποφασίζοντας να μην δεχθεί μείωση του μισθού του όπως είχε συμφωνηθεί. Μάλιστα σε τραπέζι που έκανε ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν σε αυτόν και τον Τζόρντι Άλμπα, επέλεξε να απουσιάσει… αγνοώντας παντελώς τον κορυφαίο αθλητή στην ιστορία του καταλανικού συλλόγου.

 messi_5_1.jpg

19 Απριλίου 2022: 
Το ειδησεογραφικό δίκτυο Reuters δημοσιεύει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ αναφορικά με εμπλοκή του στο Σούπερ Καπ που διεξήχθη στην Σαουδική Αραβία. Ο κύριος Ζεράρ φέρεται να επηρρέασε την απόφαση της ισπανικής ομοσπονδίας για την οριστική απόφαση διεξαγωγής της διοργάνωσης στην χώρα του περσικού κόλπου. Πως έγινε αυτό; Μέσω συμφωνίας με την εταιρία ιδιοκτησίας του Kosmos, η οποία αποκόμισε έσοδα ύψους 24 εκ. ευρώ από τους πάμπλουτους Εμίρηδες.
 kkk_3.jpg

22 Σεπτεμβρίου 2022: 
«Υπήρχαν μέρες που έσπασα τον εαυτό μου και μπορούσα να ξεφύγω μόνο με τη μουσική. Υπήρχαν μέρες που η δουλειά με τρόμαζε πολύ. Απλώς δεν ήθελα να αγκαλιάσω τα παιδιά μου και να σηκωθώ από το κρεβάτι… έπρεπε». Με αυτή της την δήλωση η Σακίρα συνόδευσε την ανακοίνωση του χωρισμού της με τον διάσημο ποδοσφαιριστή… ο οποίος υπέπεσε σε μοιχεία για δεύτερη φορά στο διάστημα που ήταν παντρεμένος. Πίσω από κάθε ισχυρό άνδρα κρύβεται μία γυναίκα, γνωμικό το οποίο ο πρωταγωνιστής μας το πήρε αψήφιστα.
 sha.jpg

27 Σεπτεμβρίου 2022: 
«Μίλησα με τον Ζεράρ πριν την διακοπή. Ήμουν ξεκάθαρος. Του είπα ότι θα ενισχυθούμε στην άμυνα και ότι δεν θα ήταν εύκολο γι’ αυτόν. Μπορεί να μας βοηθήσει έχοντας άλλον ρόλο.Υπάρχει ανταγωνισμός για όλους. Προσπαθώ να επιλέγω τον καλύτερο για να κερδίσω παιχνίδια. Εξαρτάται από τα συναισθήματά του και τα δικά μου και από το πώς αγωνίζεται όταν έχει τις ευκαιρίες του»Η τοποθέτηση του άλλοτε συμπαίκτη του και νυν προπονητή του, Τσάβι, που αποτέλεσαν ουσιαστικά προθάλαμο για το αγωνιστικό του «τέλος»… Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
 xavi_1.jpg

03 Νοεμβρίου 2022: 
«Αυτό το Σάββατο θα είναι το τελευταίο μου παιχνίδι στο Καμπ Νου». Έπειτα από 17 διαδοχικές σεζόν, ο άλλοτε κορυφαίος αμυντικός ανακοινώνει την απόσυρση του μεσούσης της σεζόν. Οι νεότεροι φίλοι της «στρογγυλής θέας» δεν θα καταλάβουν ποτέ την αγωνιστική του αξία κατά την περίοδο που ο ίδιος και η Μπαρτσελόνα γοήτευαν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο!
 totot.jpg