Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έχασε set ούτε από τον Κορεντέν Μουτέ, κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία του στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα και κέρδισε τον Γάλλο, για να προκριθεί στην προημιτελική φάση του Paris Masters.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, δεν αντιμετώπισε καν break point από τον Νο64 της παγκόσμιας κατάταξης και με εντυπωσιακό στιλ, “έκλεισε” την αναμέτρηση στο απαιτητικό tie-break του 2ου set, παίρνοντας για 2η φορά στην καριέρα του, το εισιτήριο για την τελική “8άδα” του θεσμού.

Μετά από 100 λεπτά μάχης, ο Νο5 του ταμπλό, επικράτησε με 6-3, 7-6 (3) και πλέον περιμένει την αναμέτρηση του Πάμπλο Καρένιο Μπούστα με τον Τόμι Πολ, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του στο τουρνουά.

Κερδίζοντας τους επτά από τους οκτώ τελευταίους πόντους του ματς, ο Τσιτσιπάς γύρισε από το 0-2 του tie-break και απέφυγε το 3ο set στην αναμέτρηση με τον Μουτέ, εκμεταλλευόμενος τις ώριμες αποφάσεις του στις κρίσιμες στιγμές του ματς.

Το σερβίς του ήταν σε καταπληκτική κατάσταση καθ’ όλη τη διάρκεια, μέτρησε 30/33 κερδισμένους πόντους πίσω από το 1ο και 17/25 πίσω από το 2ο, μην αφήνοντας τον Γάλλο να γίνει ποτέ ο ρυθμιστής στο court.

Ακόμη κι όταν ο 23χρονος ανέβασε ρυθμό, από τα μέσα του 2ου set κι έπειτα, ο Στέφανος είχε τις απαντήσεις και δείχνοντας την ποιότητά του όποτε χρειάστηκε, τον κέρδισε για 2η φορά, σε ισάριθμες μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Μοναδικό μελανό σημείο του Έλληνα τενίστα, οι πέντε χαμένες break point ευκαιρίες στο ματς. Με 1/6 ολοκλήρωσε την αναμέτρηση, χάνοντας τρεις συνεχόμενες, στο 3ο game του 2ου set, όταν και δεν μπόρεσε να “σπάσει” το σερβίς του Μουτέ, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 0-40.

Συνολικά, ο Τσιτσιπάς τελείωσε τον αγώνα με 24 winners και οκτώ αβίαστα λάθη, ενώ ανάγκασε τον Γάλλο μόλις σε 12/23 κερδισμένους πόντους πίσω από το… ευάλωτο, 2ο σερβίς του.