Ήταν 11 Μαρτίου 2014, όταν η Μίλαν αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε νοκ άουτ του Champions League, γνωρίζοντας τη συντριβή από την Ατλέτικο στη Μαδρίτη. Εννέα χρόνια μετά θα βρεθεί ξανά στη φάση των 16 του κορυφαίου διασυλλογικού τουρνουά, με τον Ολιβιέ Ζιρού να σφραγίζει την πρόκριση με δύο γκολ και μία ασίστ στο 4-0 επί της Ζάλτσμπουργκ στο Σαν Σίρο για τον 5ο όμιλο.
Οι “ροσονέρι” μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με ένα πράγμα στο μυαλό τους. Η δεύτερο πιο νεανική ενδεκάδα στην ιστορία της διοργάνωσης παρατάχθηκε με εμφανή την απειρία, παρότι και γι’ αυτήν ήταν “τελικός” πρόκρισης. Μόλις στο 14′ ο Ζιρού άνοιξε το σκορ με κοντινή κεφαλιά και λίγα λεπτά αργότερα έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα, όμως ήταν οφσάιντ.
Οι ευκαιρίες ήταν με το μέρος των γηπεδούχων, ο Τεό Ερναντέζ είχε κι ένα δοκάρι στην αρχή του παιχνιδιού και όλα έκλιναν προς το μέρος της Μίλαν. Με τη σέντρα του 2ου μέρους ο Ράντε Κρούνιτς έκανε το 2-0 από ασίστ του Ζιρού και το πάρτι στις κερκίδες πήρε “φωτιά”.
Ο Γάλλος επιθετικός σκόραρε ξανά στο 57ο λεπτό και “κλείδωσε” τη νίκη, με συνέπεια να φύγει ακόμα ένας βραχνάς από τη σύγχρονη ιστορία των “ροσονέρι”, που πλέον ψάχνουν και την πρώτη νίκη σε νοκ άουτ έπειτα από τον Φεβρουάριο του 2013 και το 2-0 επί της Μπαρτσελόνα στη φάση των 16 χάρη σε γκολ των Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ και Σούλεϊ Μουντάρι.
Οι Αυστριακοί δεν σταματούν την ευρωπαϊκή πορεία τους εδώ πάντως, αφού η ήττα της Ντίναμο στο Λονδίνο κόντρα στην Τσέλσι τους κράτησε στην 3η θέση και τους έστειλε στα μπαράζ για τη φάση των 16 του Europa League.

ΜΙΛΑΝ: Ταταρουσάνου, Καλουλού (86′ Γκάμπια), Κιάερ, Τομόρι, Ερναντέζ (78′ Μπαλό Τουρέ), Τονάλι, Μπενασέρ (70′ Πομπέγκα), Ρέμπιτς, Κρούνιτς (77′ Ντε Κετελάρε), Λεάο (69′ Μεσίας), Ζιρού

ΖΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Κεν, Ντέντιτς, Σολέ (46′ Μπερνάρντο), Πάβλοβιτς, Βέμπερ (77′ Ούλμερ), Ζάιβαλντ, Γκουρνά Ντουάτ (64′ Καμερί), Κιάεργκααρντ, Σούτσιτς, Αντάμου (62′ Σέσκο), Οκαφόρ (77′ Κοϊτά)

 

 

Η Τσέλσι είχε προκριθεί ήδη στα νοκ άουτ του Champions League ως πρωτοπόρος από τον 5ο όμιλο, όμως δεν χαρίστηκε στην Ντίναμο και με το 2-1 στο “Στάμφορντ Μπριτζ” την άφησε εκτός Ευρώπης.
Η Τσέλσι μόνο ως αδιάφορη δεν αγωνίστηκε στο “Στάμφορντ Μπριτζ” και με το 2-1 απέναντι στην Ντίναμο Ζάγκρεμπ για την 6η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Champions League άφησε τους Κροάτες εκτός Ευρώπης.
Η ομάδα του Άντε Τσάτσιτς προηγήθηκε με τον Μπρούνο Πέτκοβιτς μόλις στο 7ο λεπτό και προσπάθησε να διεκδικήσει το θαύμα, περιμένοντας ήττα της Ζάλτσμπουργκ στο Μιλάνο.
Οι “μπλε” δεν είχαν την ίδια πρόθεση όμως. Στο 18′ ο Ραχίμ Στέρλινγκ ισοφάρισε και στο 30′, έπειτα από ακόμα μία ομαδική συνεργασία, ο Ντένις Ζακάρια έκανε την ανατροπή.
Το 1ο ημίχρονο ήταν το… κακό των Άγγλων, που στο 2ο μέρος “βομβάρδισε” την εστία του Ντόμινικ Λιβάκοβιτς. Η αστοχία απέτρεψε ένα τρίτο γκολ, ωστόσο το 2-1 προσέφερε χαρά στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο Λονδίνο.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Κουλιμπαλί (65′ Σίλβα), Τσάλομπα, Στέρλινγκ (83′ Πούλισικ), Ζορζίνιο, Ζακάρια (71′ Λόφτους Τσικ), Τσίλγουελ, Μάουντ, Ομπαμεγιάνγκ (65′ Μπρόγια), Χάβερτς (64′ Γκάλαχερ)

ΝΤΙΝΑΜΟ: Λιβάκοβιτς, Ριστόβσκι (69′ Εμρέλι), Σούταλο, Πέριτς, Μίσιτς, Μοχαράμι, Ιβάνουσετς, Αντέμι (83′ Μπούλατ), Λιούμπιτσιτς, Πέτκοβιτς (83′ Ντρμιτς), Όρσιτς (90′ Σπίκιτς)