Πιθανότατα είναι η γκάφα της χρονιάς. Το χουνέρι της χρονιάς. Ο Ιγκόρ Τούντορ είναι αυτή την στιγμή κόκκινο πανί για διοίκηση και οπαδούς της Μαρσέιγ, αφού οι λανθασμένοι χειρισμοί του στο τέλος της αναμέτρησης με την Τότεναμ κόστισαν στον γαλλικό σύλλογο μία πρόκριση στο Europa League, αλλά και αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
Η ιστορία είναι πάνω – κάτω γνωστή. Η Μαρσέιγ με το 1-1 που κρατούσε μέχρι τις καθυστερήσεις απέναντι στην Τότεναμ, θα συνέχιζε ως τρίτη στα νοκ-άουτ του Europa League, όμως κυνήγησε σαν τρελή ένα δεύτερο γκολ που θα την έστελνε στους 16 του Champions League, με αποτέλεσμα να δεχθεί γκολ – μαχαιριά από τον Χόιμπιεργκ που την άφησε τελικά τέταρτη και εκτός Ευρώπης.
Όσο περνάνε οι ώρες οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως είναι απίστευτες. Ο τραυματισμός του Σον (έσπασε την μύτη του) και η μεγάλη διακοπή έδωσε στην Μαρσέιγ ένα στρατηγικό πλεονέκτημα.
Το παιχνίδι της θα τελείωνε πιο αργά από αυτό της Σπόρτινγκ με την Αίντραχτ, επομένως θα ήξερε τι πρέπει να κυνηγήσει. Λίγο πριν το τέλος του ματς και με το σκορ στο 1-1, ο αθλητικός διευθυντής των Γάλλων Ντανιέλ Φριιό στέλνει μήνυμα στον πάγκο ότι η διοίκηση του κλαμπ είναι εντάξει με το 1-1 και την πρόκριση στο Europa League.
Κι όμως, ο Κροάτης επιλέγει να μην ενημερώσει κανέναν παίκτη του για το αποτέλεσμα του άλλου παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία τεράστια σύγχυση μέσα στο γήπεδο. Οι παίκτες της Μαρσέιγ πίστευαν ότι ήθελαν γκολ νίκης για να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία, δίχως να έχουν την πληροφορία ότι ακόμα και με το 1-1 συνεχίζουν στο Europa League.
Αυτό έφερε την καταστροφή. Στην φάση με το νικητήριο γκολ της Τότεναμ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, όλη η Μαρσέιγ έχει βγει μπροστά και μόνο ο Μπεμπά έχει μείνει πίσω για να τα βάλει με τρεις παίκτες της Τότεναμ, σε μία φάση που ο Τούντορ έχει μπει μέσα στο γήπεδο για να μαρκάρει και αυτός!
Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ μετά το τέλος του ματς είπε ένα τεράστιο ψέμα, αποδίδοντας στον θόρυβο του «Βελοντρόμ» την αδυναμία του να μεταβιβάσει την σωστή πληροφορία για το αποτέλεσμα του άλλου παιχνιδιού στους παίκτες του κι αυτό έχει στρέψει πια όλη την ομάδα εναντίον του.
«Ήταν ένα επαγγελματικό λάθος, δεν είχαμε καμία πληροφορία», είπε με νόημα μετά το τέλος του ματς ο Γκεντουζί, «ο πάγκος ήξερε, αλλά όχι εμείς οι παίκτες στο γήπεδο», πρόσθεσε ο Σανσέλ Μπεμπά.
Οι παίκτες της Μαρσέιγ ήταν έξαλλοι με την επιλογή του Τούντορ να μην τους ενημερώσει έγκαιρα για το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα και κάποια γαλλικά Μέσα μιλούν για χοντρό επεισόδιο ανάμεσα σε παίκτες και τεχνική ηγεσία.
Κανείς δεν χάρηκε από τον πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό, που κοστίζει εκτός από το πρεστίζ και αρκετά εκατομμύρια ευρώ, με την διοίκηση της Μαρσέιγ να «βράζει» με τις αποφάσεις του Ιγκόρ Τούντορ, ο οποίος με την ακατανόητη επιλογή του ουσιαστικά τελείωσε το φετινό ευρωπαϊκό όνειρο για την ομάδα από την Μασσαλία.