Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 και στάθηκε στα επεισόδια του Τσιρείου και στην εισήγηση για απαγόρευση μετακινήσεων των οπαδών ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Νέα Σαλαμίνα.
Αναλυτικά:
Γιατί προχώρησαν σε αυτή την εισήγηση: «Σε μια προσπάθεια να προστατεύσουμε τους πολίτες, και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια τους, προχωρήσαμε σε μια εισήγηση η οποία αναφέρει τη νομοθεσία και τίποτε άλλο. Επειδή ακούσαμε για αδυναμία και άλλα. Εμείς ζητήσαμε τα προνόμια που δίνει η συγκεκριμένη νομοθεσία. Είχαμε προχωρήσει για αυτές τις τρεις ομάδες γιατί πήραμε το τι έγινε στην τελευταία αγωνιστική. Δεν μπορεί να το εκτελέσει μόνη της η Αστυνομία. Χρειάζεται και τη συνεργασία της ΚΟΠ και η Ομοσπονδία θα αποφασίσει τι θα κάνει ή όχι».
Για το αν είναι μέχρι το τέλος της σεζόν και τι θα γίνει αν δεν δεχθεί η ΚΟΠ: «Εμείς θέλουμε να προλάβουμε τα χειρότερα και να μην θρηνήσουμε θύματα. Απ’ εκεί και πέρα είναι απόφαση της ΚΟΠ. Εμείς δώσαμε ένα χρονικό περιθώριο μέχρι τις 31/12 για αυτό το μέτρο. Η εισήγηση μας αφορά μέχρι τις 31/12 και όχι για όλη τη σεζόν».
Αν γίνουν επεισόδια από οπαδούς άλλων ομάδων: «Αν γίνουν επεισόδια από οπαδούς άλλων ομάδων τότε θα εισηγηθούμε το ίδιο όπως και για ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Νέα Σαλαμίνα».