Είναι σημαντικό για πολλούς λόγους το σημερινό ντέρμπι στο ΓΣΠ μεταξύ της Ομόνοιας και της Ανόρθωσης. Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, ο Γιώργος Μερκής ανέλυσε το αποψινό ματς, καταθέτοντας την άποψή του και για τις δύο ομάδες…
«Όπως ήρθαν τα πράγματα αν και νωρίς είναι σημαντικό παιχνίδι και για τους δύο. Πάντα είναι σημαντικά αυτά τα παιχνίδια καθώς μιλάμε για ένα παραδοσιακό ντέρμπι του Κυπριακού ποδοσφαίρου και πέραν του καθαρά αγωνιστικού και βαθμολογικού, στην μέση μπαίνει και το γόητρο. Στην προκειμένη περίπτωση όμως είναι σημαντικό και το βαθμολογικό κομμάτι. Η ομάδα που θα χάσει αυτό το παιχνίδι θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και μακριά από την κορυφή αλλά και γενικότερα τις υψηλές θέσεις. Ειδικά για την Ομόνοια η οποία έμεινε και πέρσι εκτός 6άδας θα είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα αν χάσει αυτό το παιχνίδι. Συν τοις άλλοι υπάρχει και ένας προπονητής στον πάγκο, μοιραία ο κόσμος περιμένει να δει μια αλλαγή προς το καλύτερο και στην εικόνα της ομάδας αλλά ως προς το αποτέλεσμα και τυχόν αποτυχία θα μεγαλώσει την μουρμούρα και την απογοήτευση».

Η ισοπαλία θα είναι καταστροφική και για τους δύο; «Καταστροφική δεν θα είναι η ισοπαλία όπως θα είναι τυχόν ήττα αλλά θα δυσκολέψει πολύ τα πράγματα και στην μεριά της Ομόνοιας και στην μεριά της Ανόρθωσης».

Αν δίνει προβάδισμα σε κάποια ομάδα: «Αυτά τα παιχνίδια δεν είναι για να κάνεις προγνωστικά, μια φάση, ένα στημένο, μια κίνηση ενός ποδοσφαιριστής μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμής της ισορροπίες. Μπορεί να είναι τετριμμένο αλλά ρωτήστε μας κι εμάς που παίξαμε σε τέτοια παιχνίδια. Είναι κάτι που ισχύει, δεν υπάρχουν προγνωστικά. Αν πρέπει να δώσω προβάδισμα σε μια από τις δύο ομάδες θα το δώσω στην Ομόνοια λόγω έδρας και λόγω του κόσμου της που περιμένω να βρεθεί στο πλευρό της, αν και περιμένω ότι θα έχουν έντονη παρουσία και οι φίλοι της Ανόρθωσης».

Για το ρόστερ της κάθε ομάδας: «Καταρχάς να πω ότι το ρόστερ σε γενικότερη βάση δεν θα παίξει ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης. Θεωρώ όμως ότι το ρόστερ της Ομόνοιας είναι πιο σωστά δομημένο σε σχέση με αυτό της Ανόρθωσης. Η Ομόνοια κουβαλά και έναν καλό κορμό από πέρσι. Στην Ανόρθωση κάποιοι ποδοσφαιριστές από το περσινό ρόστερ που έκαναν την διαφορά, ακόμα δεν έπιασαν απόδοση, είναι εκτός φόρμας, ενώ σε γενικότερη βάση, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, σε συγκεκριμένα παιχνίδια δεν βοήθησαν την ομάδα τα νέα αποκτήματα».

Χρίστος Χρίστου