Το Σάββατο, με το 6-2 της Μπάγερν Μονάχου κόντρα στη Μάιντς, η Ουνιόν Βερολίνου υποχώρησε στη δεύτερη θέση, με τη πρωταθλήτρια Γερμανίας να ανεβαίνει πρώτη. Όμως, αυτό, δεν κράτησε παραπάνω από 24 ώρες, αφού, η απίθανη, εφέτος, Ουνιόν νίκησε, με γκολ στο 97′, 2-1 την Γκλάντμπαχ, με ανατροπή, και επέστρεψε στην κορυφή.
Η Ουνιόν ξεκίνησε δυνατά, απείλησε, ιδιαίτερα με τον Γιανίκ Χάμπερερ, με τη Γκλάντμπαχ να έχει τη πρώτη προσπάθεια, στον στόχο, στα μισά του ημιχρόνου, με το φάουλ του Πλεά, το οποίο έδιωξε ο γκολκίπερ Ρόνοου. Στο 29′, ο Κεντίρα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, για λογαριασμό της Ουνιόν, αλλά, με χρήση VAR, το γκολ ακυρώθηκε, διότι είχε προηγηθεί χέρι του Μπέκερ. Τελικά, στο 33ο λεπτό, η Γκλάντμπαχ ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ. Από εκτέλεση κόρνερ του Στιντλ, ο Ελβέντι, με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 0-1. Ήταν μόλις το τρίτο παιχνίδι, στη φετινή σεζόν, στο οποίο η Ουνιόν βρίσκεται πίσω στο σκορ.
Στην επανάληψη, η Ουνιόν αύξησε την πίεσή της, ο Ριέρσον έπιασε τη κεφαλιά, αλλά, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή τέρματος, την έδιωξε ένας πρώην της Ουνιόν, ο Φρίντριχ. Στο 74′, πέρασε στο ματς ο Μπέρενς και, πέντε λεπτά αργότερα, έφερε την ισοφάριση για τους γηπεδούχους. Ο Λέιτε έκανε τη σέντρα, ο τερματοφύλακας Σκάλι έκανε άστοχη έξοδο και ο Μπέρενς, με κεφαλιά, ισοφάρισε σε 1-1. Στο 86′, οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν, πιστεύοντας πως έφτασαν στην ολική ανατροπή, σε κεφαλιά του Τρίμελ, αλλά, με χρήση VAR, το γκολ ακυρώθηκε, για οφσάιντ. Τελικά, στο 90’+7′, οι παίκτες της Ουνιόν εκτέλεσαν κόρνερ πλασαριστά, ο Λέβελινγκ έβγαλε τη σέντρα και ο Ντανίλο Ντόεκι σηκώθηκε και, με το κεφάλι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τους οπαδούς της Ουνιόν στον έβδομο ουρανό.

 

ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Ρόνοου, Ντόεκι, Κνόχε, Λέιτε, Ριέρσον, Σάφερ (59′ Χαραγκούτσι), Κεντίρα, Χάμπερερ (74′ Λέβελινγκ), Πούχαζ (59′ Τρίμελ), Μπέκερ (74′ Μπέρενς), Γιορντάν (59′ Μίχελ)

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Σίπελ, Σκάλι, Φρίντριχ, Ελβέντι, Μπενσεμπαϊνί (90’+1′ Γιάντσκε), Βάιγκλ, Κράμερ, Ενγκουμού (74′ Χέρμαν), Στιντλ (85′ Μπόρχες Σάντσες), Πλεά (74′ Νετζ), Τιράμ