Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Σέλτικ για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League και σύμφωνα με την marca 7.000 υποστηρικτές των Σκωτσέζων θα βρεθούν στην πρωτεύουσα της Ισπανίας χωρίς εισιτήριο!
Στη Ρεάλ Μαδρίτης έχει σημάνει συναγερμός για το τι μπορεί να συμβεί την προσεχή Τετάρτη στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και τα περίχωρά του.
Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αναφέρει την πιθανή παρουσία 7.000 οπαδών της Σέλτικ χωρίς εισιτήρια για τον αγώνα. Για τον σκωτσέζικο σύλλογο είναι μια ιστορική μέρα και όπως έχουν κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν σχεδιάζουν να ταξιδέψουν για να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας τους.
Την ώρα που κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια για τον αγώνα, η Ρεάλ Μαδρίτης αντιλήφθηκε την αύξηση της ζήτησης σε σύγκριση με άλλους αγώνες της φάσης των ομίλων του Champions League και υπενθύμισε ότι η παρουσία των οπαδών της αντίπαλης ομάδας περιορίζεται στην περιοχή που τους αναλογεί.
Οι προηγούμενες σχετικές εκδρομές των οπαδών των Κελτών αναφέρουν για καλή συμπεριφορά. Μάλιστα, η FIFA τους βράβευσε το 2017 ως τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τόσο ο σύλλογος όσο και η κυβερνητική αντιπροσωπεία ενεργοποιούν όλα τα πρωτόκολλα για να εγγυηθούν την ασφάλεια.
Είναι σύνηθες σε όλα τα ματς που γίνονται στο γήπεδό τους, το Σέλτικ Παρκ, να είναι παρόντες 60.000 οπαδοί για να υποστηρίζουν την ομάδα τους σε κάθε περίσταση. Στο τελευταίο ταξίδι στη Βαρκελώνη, μέχρι και 20.000 ταξίδεψαν και μόνο 7.000 από αυτούς είχαν εισιτήριο.
Οι Κέλτες προκαλούν μηδενικά προβλήματα, κάτι που απέχει πολύ από αυτό που συμβαίνει συνήθως με τους υποστηρικτές της έτερης ομάδας της Γλασκώβης την Ρέιντζερς, που φέρνει μαζί οπαδούς που θεωρούνται πολύ επικίνδυνοι.
Στα αμιγώς αγωνιστικά το Ρεάλ – Σέλτικ δεν θα είχε σημασία, αλλά η αποτυχία της «βασίλισσας» κόντρα στη Λειψία (ήττα με 3-2) την ανάγκασε να επιδιώξει τη νίκη απέναντι στους Σκωτσέζους για να «κλειδώσει» την πρώτη θέση του ομίλου.
Ο αγώνας για την ομάδα της Γλασκώβη και των πάντα πιστών οπαδών της, είχε ήδη αρκετά κίνητρα ακόμα και για απλή παρουσία, αλλά τώρα προστέθηκε κι αυτό των τρία εκατομμυρίων ευρώ της νίκης, καθώς πρόκειται για το τελευταίο της παιχνίδι στην Ευρώπη αυτή τη σεζόν.
Η τελευταία επίσκεψη της σκωτσέζικης ομάδας στο Σαντιάγο Μπερναμπέου χρονολογείται από το 1980 για τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.