Ο Μελιέ στην εστία του σταμάτησε τα πάντα στο τελευταίο δεκάλεπτο και ο Σάμερβιλ στο 89′ χάρισε στη Λιντς τεράστια νίκη στο «Άνφιλντ» με το τελικό 2-1 απέναντι στη Λίβερπουλ! Back-to-back ήττες στο πρωτάθλημα για τους «κόκκινους» κι ας πήγαν… ευχάριστο ταξίδι στο Άμστερνταμ μεσοβδόμαδα για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Ένα τραγικό λάθος του Γκόμες από τα πρώτα λεπτά και το απρόσεκτο γύρισμά του προς τον Άλισον επέτρεψε στον Ροντρίγκο να σκοράρει, να βάλει τη Λιντς μπροστά στο «Άνφιλντ» και τη Λίβερπουλ να δεχθεί γι’ ακόμα ένα ματς πρώτη γκολ, κυνηγώντας αμέσως…
Το καλό με την ομάδα του Κλοπ ήταν πως η απάντηση ήταν άμεση και στο 14′ από γύρισμα του Ρόμπερτσον, στον οποίο η μπάλα έφτασε από γέμισμα του Αλεξάντερ – Άρνολντ, ο Σαλάχ ισοφάρισε. Ο Αιγύπτιος συνεχίζει το κρεσέντο σκοραρίσματος, με τη Λιντς όμως να είναι αρκετά επιθετική και μετά την ισοφάριση να είναι εκείνη που έχασε ευκαιρίες. Στο 20′ με προβολή του Άαρονσον είχε δοκάρι και στο 21′ ο Άλισον απέκρουσε το σουτ του Χάρισον.
Οι «κόκκινοι» δεν είχαν σωστές επιλογές και τη μια στιγμή που το κατάφεραν αυτό στο 32′ από τη μπαλιά του Άρνολντ προς τον Νούνιες, ο Ουρουγουανός το σκέφτηκε πολύ, άργησε ν’ αποφασίσει πως ήθελε να νικήσει τον Μελιέ κι έχασε τη μεγάλη ευκαιρία.
Το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Ούτε ο σκόρερ Σαλάχ έκανε το κάτι παραπάνω στο δεύτερο μέρος, ούτε ο Νούνιες που βρισκόταν στην επίθεση, ούτε ο Φιρμίνο είχε φανεί ιδιαίτερα.
Ο Κλοπ έριξε στο ματς του Χέντερσον και Τζόουνς για να βοηθήσουν επιθετικά από τη μεσαία γραμμή μαζί με τον Τιάγκο Αλκάνταρα που ήδη βρισκόταν εκεί, αλλά η Λιντς κάποιους χώρους τους έβρισκε. Άσχετα αν δεν μπορούσε να γίνει τρομερά επικίνδυνη για τα καρέ του Άλισον.
Ο Μελιέ στα τελευταία λεπτά έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τη Λιντς προτού του πάρει τη μισή δόξα ο Σάμερβιλ. Στο 79ο λεπτό πραγματοποίησε την επέμβαση του αγώνα σε δεξί φαλτσαριστό σουτ του Ντάργουιν, λίγο αργότερα μπλόκαρε κι ένα αδύναμο σουτ του Φιρμίνο, άπλωσε και το πόδι σε χαμηλό διαγώνιο του Σαλάχ στο 86′ και λίγο αργότερα έδιωξε και μια κεφαλιά του Φιρμίνο.
Τα «παγώνια» φυσικά θα δέχονταν και τον βαθμό φεύγοντας από το «Άνφιλντ», όμως τα πήραν όλα, αφού στο 89′ ο Σάμερβιλ κατάφερε να βρεθεί κοντά στον Μπάμφορντ στην περιοχή, οι Χέντερσον, Φαν Ντάικ και Γκόμες δεν τον σταμάτησαν και έσπρωξε με το δεξί τη μπάλα στα δίχτυα του Άλισον για το τελικό 2-1!