Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ρίχνονται στη «μάχη» στην 5η αγωνιστική της Euroleague, με το «τριφύλλι» να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Μακάμπι (21:05, Novasports Prime) και τους «ερυθρόλευκους» τη Μονακό στο ΣΕΦ (19:45, Novasports 4).
Ο Ντέγιαν Ράντονιτς θα έχει για πρώτη φορά φέτος όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, με τους «πράσινους» να περιμένουν και τον Ντουέιν Μπέικον, που θα κάνει το ντεμπούτο του πιθανότατα κόντρα στον Κολοσσό την Κυριακή (30/10).
«Η Μακάμπι έχει ξεκινήσει πολύ καλά στη σεζόν. Προέρχεται από τρεις νίκες στο γήπεδό της και έχουν την στήριξη των οπαδών τους. Θα είναι ένα απαιτητικό ματς. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα και να σταθούμε με την ίδια ενέργεια που θα παίξουν. Φυσικά να είμαστε καλοί στους αιφνιδιασμούς και την προσπάθεια που θα κάνουν για να “τρέξουν” το γήπεδο», τόνισε ενόψει του ματς ο Ράντονιτς.
Με τον Ματέους Πονίτκα να προσθέτει: «Πρέπει να παίξουμε ομαδικά για να κερδίσουμε. Η Μακάμπι είναι πολύ καλή στο 1vs1. Είναι μια ταλαντούχα ομάδα. Παίζουν καλύτερα συνέχεια.
Θα είναι πολύ δύσκολο ματς, ειδικά μέσα στην έδρα τους με τον κόσμο να δίνει τον παλμό. Εμείς δεν πρέπει να κατεβάσουμε το κεφάλι μας στα λάθη που θα κάνουμε, αλλά να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε τη νίκη».
Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Χουάν Κάρλος Γκαρσία, Καρμέλο Πατέρνικο και Γκεντιάν Τσίτσι, με το παιχνίδι να ξεκινάει στις 21:05 και να μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Novasports Prime.
Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τη Μονακό στο ΣΕΦ, στην επανάληψη της περσινής σειράς των πλέι οφ, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του. «Είναι ένα δύσκολο ματς, έτσι το έχουμε αξιολογήσει. Είναι το πρώτο ματς μπροστά στο κοινό μας, αυτό θα μας φέρει πίεση, που την θέλουμε φυσικά. Επίσης, μιλάμε για μία ομάδα με εκπληκτικό επιθετικό ταλέντο. Έχει παίξει τα περισσότερα ματς εκτός έδρας, δείχνει πάρα πολύ ανταγωνιστική. Έχει κερδίσει είτε έχει χάσει στο τέλος», ανέφερε ενόψει του ματς ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων».
Με τον Κώστα Παπανικολάου να τονίζει: «Οι συνθήκες δεν φέρνουν το αποτέλεσμα. Είναι σε καλή κατάσταση η Μονακό, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Απέδειξε πως είναι μία ομάδα που μπορεί να αγωνιστεί παντού. Κέρδισε μέσα στην Μπολόνια, έχασε από το +19 με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Ταλαντούχα ομάδα. Πρέπει να παίξουμε πολύ σκληρά και συγκεντρωμένα για να φτάσουμε στη νίκη σε αυτό το παιχνίδι. Η Μονακό έχει αυξήσει την ποιότητα και το ταλέντο της. Υπάρχει ίδια φιλοσοφία και στυλ, περισσότερη ποιότητα σε όλες τις θέσεις με παίκτες όπως ο Μοερμάν, ο Ντιαλό που βλέπουμε ότι βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Έχουν πολλούς παίκτες και κάθε ένας από μας θα πρέπει να προσέξει πολύ».
Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 19:45 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports 4, ενώ διαιτητές θα είναι οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ, Κάρλος Κορτές και Μάριο Μάικιτς.