Η Βιγιαρεάλ -την οποία αυτή την εβδομάδα εγκατέλειψε ο Ουνάι Έμερι για να καθίσει στον πάγκο της Άστον Βίλα-, είναι η μοναδική από τις 32 ομάδες που έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση στους ομίλους του Europa Conference League, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της διαδρομής στα γκρουπ.
Τρεις ακόμα ομάδες (Μπασακσεχίρ, Γουέστ Χαμ και Τζουργκάρντεν), θα μπορέσουν να κάνουν το ίδιο απόψε (27/10) στην 5η αγωνιστική, έχοντας πάντως επιβεβαιώσει από την προηγούμενη την παρουσία τους στις δυο πρώτες θέσεις, ενώ άλλες έντεκα  (Φιορεντίνα, Σίλκεμποργκ, Λεχ Πόζναν, Ντνίπρο, Βασιλεία, Πιούνικ, Μόλντε, Κλουζ, Σίβασπορ, Παρτιζάν, Άλκμααρ), μπορούν να βρεθούν στις θέσεις 1-2, με τις τέσσερις τελευταίες μάλιστα να εξασφαλίζουν και την κορυφή.
Από τις 32 που συμμετέχουν στους ομίλους, μονάχα η Σάμροκ Ρόβερς (6ος όμιλος) δεν μπορεί να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις και να διεκδικήσει ευρωπαϊκή συνέχεια. Η Φιορεντίνα, αφού πήρε μόνο έναν βαθμό από τους δύο πρώτους αγώνες του 1ου ομίλου, πριν νικήσει με 5-1 τη Χαρτς, μπορεί να εξαλείψει κάθε αμφιβολία για το ευρωπαϊκό της μέλλον, καθώς υποδέχεται την πρωτοπόρο Μπασακσεχίρ, η οποία -την 2η αγωνιστική- υποχρέωσε σε ήττα (3-0) τους Ιταλούς, που τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες. Οι Τούρκοι έμειναν αήττητοι στους πρώτους 16 αγώνες τους αυτή τη σεζόν, πριν χάσουν 2-0 εντός έδρας από την Σίβασπορ (10/10).
Η πρωταθλήτρια Νορβηγίας Μόλντε υποδέχεται την Τζουργκάρντεν, με τους αντιπάλους τους από τη γειτονική Σουηδία να τους έχουν νικήσει με 3-2 την 2η αγωνιστική. Η εκδίκηση θα μπορούσε να είναι «διπλά γλυκιά» για τη Μόλντε αυτή την εβδομάδα. Η αντίπαλός της είναι ήδη σίγουρη για μια θέση στα νοκ άουτ, αλλά η Μόλντε θα μπορούσε να πάρει την πρώτη θέση στον 6ο όμιλο.
Η Γουέστ Χαμ, η οποία υποδέχεται την Σίλκεμποργκ, είναι βέβαιη για μια θέση στη νοκ-άουτ φάση του Europa Conference League μετά τις τέσσερις νίκες τους σε ισάριθμα παιχνίδια, αλλά δεν είναι -ακόμα- εγγυημένη η πρώτη θέση. Η Σίλκεμποργκ, δεύτερη στον 2ο όμιλο, θα προσπαθήσει να παρατείνει αυτή την αβεβαιότητα καθώς ταξιδεύει στο Λονδίνο, μετά από συνεχόμενες επιβλητικές νίκες (5-0 και 0-5) εναντίον της Στεάουα Βουκουρεστίου.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

1ος όμιλος
19:45 Φιορεντίνα-Μπασακσεχίρ
22:00 Χαρτς-RFS

2ος όμιλος
19:45 Άντερλεχτ-Στεάουα Βουκουρεστίου
22:00 Γουέστ Χαμ-Σίλκεμποργκ

3ος όμιλος
19:45 Βιγιαρεάλ-Χάποελ Μπεερ Σεβά
19:45 Αούστρια Βιέννης-Λεχ Πόζναν

4ος όμιλος
19:45 Νις-Παρτίζαν
19:45 Σλοβάτσκο-Κολονία

5ος όμιλος
19:45 Βαντούζ-Άλκμααρ
22:00 Ντνίπρο-Απόλλων Λεμεσού

6ος όμιλος
22:00 Μόλντε-Τζουργκάρντεν
22:00 Σάμροκ Ρόβερς-Γάνδη

7ος όμιλος
22:00 Μπαλκάνι-Σλάβια Πράγας
22:00 Σίβασπορ-Κλουζ

8ος όμιλος
22:00 Βασιλεία-Ζαλγκίρις Βίλνιους
22:00 Σλόβαν Μπρατισλάβα-Πιούνικ