Ο εκπρόσωπος τύπου της ΑΕΛ, Πλουτής Αβραάμ, μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0, για όλα όσα αφορούν την ομάδα της Λεμεσού.
Όλα όσα είπε:
Για το ματς με τη νέα Σαλαμίνα: «Νικήσαμε ένα ακόμα σημαντικό και δύσκολο ματς. Παίξαμε απέναντι σε μια δύσκολη ομάδα που έχει πιο πολλούς βαθμούς από εμάς. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να νικήσουμε και στο τέλος το καταφέραμε με το όμορφο γκολ του Σάντος και είμαστε ικανοποιημένοι με την 3η σερί νίκη μας. Ήταν ένα ματς που θα μπορούσαμε να το χάσουμε. Έχασε πέναλτι ο αντίπαλος στο α’ μέρος, δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο. Ευτυχώς που δεν βρήκε το γκολ στο τέλος η Νέα Σαλαμίνα με τον τερματοφύλακα της. Είχαμε και τύχη που δεν είχαμε τα προηγούμενα ματς».
Αν νιώθουν δικαίωση για την αλλαγή προπονητή: «Ήταν σαφές και προφανέστατο ότι έπρεπε να γίνει μια αλλαγή. Προχωρήσαμε στην αλλαγή του προπονητή και η ομάδα έχει καλύτερα αποτελέσματα. Δεν παύουν όμως να γίνονται υπερβολικές κριτικές. Στο τέλος της ημέρας, δεν έχει σημασία αν παίζεις καλά ή όχι, αλλά το να παίρνεις αποτελέσματα. Φυσικά και θέλουμε να παίξουμε καλύτερα. Ήταν σημαντικό και για τον κ. Γιανέφσκι να πάρει η ομάδα τα αποτελέσματα και είμαι σίγουρος θα έρθουν καλύτερες μέρες. Είχαμε τραυματίες που επιστρέφουν και θα πάρουν χρόνο συμμετοχής. Είναι ποδοσφαιριστές που μπορούν να προσφέρουν, ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι».
Για την αναμέτρηση με τον Ακρίτα: «Δεν υπάρχουν εύκολα ματς. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια είτε παίζεις με τον τελευταίο είτε με τον πρώτο. Όλες οι ομάδες έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια. Ναι μπορώ να πω ότι είμαστε φαβορί αλλά θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια για να νικήσουμε. Πάμε σοβαροί και προσγειωμένοι. Παίζαμε Δευτέρα και τώρα Παρασκευή… χωρίς λόγο. Δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος… Θα το παλέψουμε και αυτό και είμαστε αισιόδοξοι. Υπάρχει πολύ καλό υλικό και πάντα πιστεύαμε στην ομάδα μας. Ποτέ δεν άλλαξε η πίστη μας».
Για τα αγωνιστικά: «Ο Μιραλάς θα είναι στην αποστολή, έχει ξεπεράσει το πρόβλημα του. Θα δούμε πως θα πάει ο Σις και ο Κάσα και αν θα είναι διαθέσιμοι».
Πότε θα γίνει το ντέρμπι κυπέλλου με τον Απόλλων και αν θα είναι στο νέο γήπεδο: «Είναι ένα σπουδαίο ματς το Λεμεσιανό ντέρμπι. Θα είναι καλό για την ομάδα που θα νικήσει, αλλά θα είναι κακό για αυτήν που θα αποκλειστεί γιατί είναι μονός ο αγώνας. Δεν ξέρω πότε θα παίξουμε, αλλά είναι δύσκολο για τις επόμενες τρεις βδομάδες γιατί παίζει ο Απόλλων στην Ευρώπη, έχουμε δρόμο ακόμα για αυτό το ματς. Προς το παρών το μυαλό μας είναι μόνο στον Ακρίτα. Θα δούμε αν θα παίξουμε στο νέο γήπεδο. Το βλέπω να αγωνιζόμαστε προς το τέλος του επόμενου μήνα».
Για το ότι είχε φιλοξενούμενο τον πρόεδρο της Ντιναμό Κιέβου ο Ανδρέας Σοφοκλέους: «Ο κ. Σοφοκλέους έχει φιλοξενούμενος από διάφορες χώρες σε κάθε ματς. Στο γήπεδο ήταν ο πρόεδρο της Ντιναμό Κιέβου γιατί είναι συνεργάτης του κ. Σοφοκλέους και έχουν και φιλικές σχέσεις. Έχει και έναν παίκτη στην ομάδα μας ως δανεικό από την Ντιναμό Κιέβου και ήθελε να τον δει».