Ο Γιανίκ Φερέρα, μιλάει για το ματς της Ομόνοιας ενάντια στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, για την 5η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ (27-10-22:00), στο οποίο θα κάνει και ντεμπούτο.
Οι δηλώσεις του και το βίντεο:
Αρχικά: «Γνωρίζουμε ότι δεν είχαμε τα αποτελέσματα που θέλαμε στην Ευρώπη. Αν θέλουμε να επιβιώσουμε όσον αφορά την ευρωπαϊκή μας παρουσία πρέπει να πάρουμε ένα βαθμό τουλάχιστον και να μην πάρει η Σέριφ. Έτσι θα συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Θα πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε, γιατί αν δεν πιστέψουμε δεν θα το πετύχουμε. Το πιο σημαντικό είναι η νοοτροπία μας. Είναι αδύνατο να δείτε πολλές αλλαγές στην τακτική μέσα από τρεις προπονήσεις. Άρα ο τρόπος σκέψης, η πίστη και η συγκέντρωση είναι αυτά που θα μας οδηγήσουν να τα καταφέρουμε».
Αν θα προχωρήσει σε αλλαγές: «Δεν μου αρέσει να μιλώ για την 11άδα πριν τους αγώνες αλλά ναι, θα υπάρξουν αλλαγές όπως είναι φυσιολογικό για κάθε ομάδα που αγωνίζεται κάθε δύο-τρεις μέρες. Είναι αναγκαίο εξάλλου για να παραμένουν οι ποδοσφαιριστές υγιείς».
Για την προετοιμασία: «Θα προτιμούσαμε να έχουμε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούμε, αλλά δεν παραπονιόμαστε, δεν υπάρχει θέμα. Γνωρίζουμε πως για να παίξεις στην Ευρώπη θα πρέπει να τερματίσεις ψηλά στη βαθμολογία. Λόγω της Ευρώπης όμως, δεν έχεις τόσο χρόνο και το γνωρίζουμε καλά. Όταν προκρίνεσαι στην Ευρώπη γνωρίζεις πως  κάθε δύο τρεις μέρες θα δίνεις παιχνίδια. Όπως είπα και πριν η προτεραιότητα είναι το να έχουμε το σωστό τρόπο σκέψης και αν το κάνουμε αυτό τότε η βελτίωση θα έρθει πιο γρήγορα. Σε μερικές βδομάδες θα μπορούμε να πούμε περισσότερα για την τακτική».
Για τις απουσίες: «Δεν υπάρχει κάτι νεότερο σε σχέση με το προηγούμενο ματς».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ