Η έρευνα εις βάρος της Γιουβέντους για ψευδή λογιστικά στοιχεία από το 2019 έως το 2021 συνεχίζεται και το τελευταίο στοιχείο που ήρθε στην δημοσιότητα είναι ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με τον Ρονάλντο που δεν εμφανίζεται στους ισολογισμούς των μπιανκονέρι!

Εκτός από τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γιουβέντους όντας 8η στην Serie A και εκτός των «16» του Champions League, φαίνεται ότι ο σύλλογος του Τορίνου θα έχει και νομικά μπλεξίματα αφού τα ευρήματα της έρευνας που διεξάγεται εις βάρος των μπιανκονέρι «καίνε» την διοίκηση της ομάδας.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελία ανακάλυψε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ του συλλόγου και του Κριστιάνο Ρονάλντο που αποδεικνύει ότι η Γιούβε κατέβαλε ποσό ύψους 19,9 εκατομμυρίων ευρώ στους λογαριασμούς του Πορτογάλου χωρίς η συγκεκριμένη συναλλαγή να εμφανίζεται στα οικονομικά στοιχεία των ισολογισμών της «Γηραιάς Κυρίας».

Υπενθυμίζουμε ότι η εν λόγω υπόθεση ερευνά εδώ και 17 μήνες τους ισολογισμούς της Γιουβέντους για τα έτη 2019, 2020 και 2021, με την εισαγγελία να θεωρεί ότι η ομάδα δεν έκανε μειώσεις στους παίκτες λόγω κορονοϊού όπως ανακοίνωσε, αλλά αντίθετα απέκρυψε τις πληρωμές προς αυτούς μέσω ιδιωτικών συμφωνητικών.

Αν η έρευνα τελεσφορήσει η υπόθεση ενδέχεται να οδηγηθεί σε απαγγελία κατηγοριών εις βάρος 15 στελεχών της Γιουβέντους, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος Αντρέα Ανιέλι και ο αντιπρόεδρος Πάβελ Νέντβεντ. Ιταλικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ακόμα και ο ίδιος ο Ρονάλντο κλήθηκε από την εισαγγελία για κατάθεση χωρίς να ανταποκριθεί, ενώ απορρίφθηκε αίτημα για κατ’ οίκον περιορισμό στον Αντρέα Ανιέλι.