Η Μαρία Σάκκαρη (Νο6 στον κόσμο) βρίσκεται στα προημιτελικά του Guadalajara Open. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε με 2-1 σετ (5-7, 6-3, 6-3) της Ντάνιελ Κόλινς (Νο6 στον κόσμο), επιστρέφοντας από το 0-1 σετ, δείχνοντας χαρακτήρα όταν χρειάστηκε. Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την Ρωσίδα Βερόνικα Κουντερμέτοβα (Νο12 στον κόσμο), με την νικήτρια να σφραγίζει το εισιτήριο για τα WTA Finals του Τέξας.
Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι για την Μαρία Σάκκαρη, η οποία αρχικά έχασε μέσα από τα χέρια της το πρώτο σετ, κάτι που θα μπορούσε να της στοιχίσει. Στην συνέχεια ωστόσο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και πήρε την νίκη..
Η Σάκκαρη ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα, ξεφεύγοντας με 1-3 στο πρώτο σετ, με την Κόλινς ωστόσο να απαντάει άμεσα με δικό της break και να ισοφαρίζει σε 3-3. Η Ελληνίδα τενίστρια απάντησε εκ νέου με δικό της break και ξέφυγε με 3-5. Η Κόλινς όμως έδειξε χαρακτήρα σε εκείνο το σημείο και πήρε τα 4 επόμενα game, κατακτώντας το πρώτο σετ με 7-5.
Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη μπήκε πάλι με φόρα και κάνοντας ξανά break ξέφυγε με 2-0. Αυτό αποδείχθηκε και καθοριστικό για την συνέχεια, αφού έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της έκανε ακόμα ένα break, κατακτώντας το δεύτερο σετ με 6-3.
Το τρίτο σετ ξεκίνησε ισορροπημένα, με τις δύο τενίστριες να φτάνουν στο 4-3 κρατώντας το σερβίς τους. Στο 8o game ωστόσο η Σάκκαρη κατάφερε να σπάσει το σερβίς της Κόλινς, παίρνοντας προβάδισμα με 5-3. Αυτό αποδείχθηκε καθοριστικό, αφού στην συνέχεια κράτησε το σερβίς της και κατάφερε να πάρει το σετ με 6-3 και μαζί την πρόκριση.