Σε μία κρίσιμη αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με την Μονακό για την 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και με τον κόσμο δίπλα του, θέλει να ανατρέψει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί έπειτα από την συντριβή με την Άλμπα στο Βερολίνο (21/10, 21:00 Novasports 4).
Οι γηπεδούχοι προέρχονται από μία απογοητευτική εμφάνιση με την Άλμπα Βερολίνου, σε ένα ταξίδι στη γερμανική πρωτεύουσα που μετατράπηκε σε εφιάλτης. Έλλειψη συγκέντρωσης, κατανόησης των συνθηκών και κάκιστες επιλογές έφεραν τους «πράσινους» να κοιτούν αποστάσεις 31 πόντων. Σκοπός για τον Παναθηναϊκό είναι να βαδίσει στα χνάρια του σπουδαίου «διπλού» απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, να ανασυγκροτηθεί και επιθετικά να κινηθεί στα δεδομένα της ποιότητας του ρόστερ του. Ακόμα και η ήττα από την Ρέαλ Μαδρίτης στην πρεμιέρα πρόσφερε πολλά θετικά για το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς.
Πλέον, με τον κόσμο δίπλα του στο ΟΑΚΑ καλείται να δείξει προσωπικότητα και να εκμεταλλευτεί την στήριξη που θα λάβει από το πιστό κοινό απέναντι στους Μονεγάσκους, οι οποίοι μοιάζουν με θωρηκτό με πολλαπλά επιθετικά όπλα. Ο Παναθηναϊκός θα εξακολουθήσει να μην έχει στη διάθεσή του τον Νέιτ Γουόλτερς και αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του Ντέρικ Γουίλιαμς.
Στην αντίπερα όχθη, η Μονακό παρουσιάζεται εκπληκτική και με ένα γεμάτο ρόστερ κοιτάζει με αυτοπεποίθηση τον ορίζοντα, ακόμα και για το Final 4. Με θετικό ρεκόρ (2-1) και μία μοναδική εμφάνιση με τη δις συναπτή πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εφές, παρέθεσαν το μέταλλο που της έλειπε τη περασμένη χρονιά. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς στην περιφέρεια είναι πλήρης με τους Μάικ Τζέιμς, Έλι Οκόμπο και Τζόρνταν Φλόιντ και πίσω σαν κέρβερος υπάρχει ο Τζον Μπράουν να φυλάει τα… μπόσικα.
Η διαιτητική τριάδα θα απαρτίζεται από τους τους Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία) και Αντάρ Πέερ (Ισραήλ).

Η ιστορία των δύο ομάδων

30/9/2021 Μονακό-Παναθηναϊκός 75-63 (Κανονική διάρκεια)
1/2/2022 Παναθηναϊκός-Μονακό 83-91 (Κανονική διάρκεια)