Πραγματοποιώντας πιθανότατα το καλύτερο παιχνίδι της για φέτος, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εντυπωσίασε και ξεσήκωσε τον κόσμο της επικρατώντας 2-0 της Τότεναμ! Πολλές τελικές, νεύρο, τρεξίματα, πείσμα στις διεκδικήσεις της μπάλας και γκολ από Φρεντ και Μπρούνο για τους «κόκκινους διαβόλους». Παρέμεινε στον πάγκο σε όλο το ματς ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Έμειναν στο -4 από την κορυφή και με παιχνίδι περισσότερο τα «σπιρούνια».
Ο Τεν Χαγκ επέλεξε ν’ αφήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο στον πάγκο και να ξεκινήσει στην τριάδα των επιθετικών τους Άντονι, Σάντσο και Ράσφορντ με τον Μπρούνο να τους βοηθάει στον γνωστό ελεύθερο ρόλο του, μπροστά από τους Καζεμίρο και Φρεντ. Η Γιουνάιτεντ απείλησε με περίεργο τρόπο στο 7ο λεπτό με μακρινό πλασέ του Άντονι, στο οποίο δυσκολεύτηκε ο Γιορίς που μπερδεύτηκε με τον Ντάιερ βλέποντάς τον να πηδάει μπροστά του για να διώξει με το κεφάλι. Λίγο αργότερα ο Βραζιλιάνος επιθετικός των «κόκκινων διαβόλων» με το αριστερό θα πετύχαινε και το δοκάρι στο 11ο λεπτό, αυξάνοντας την πίεση στην άμυνα των Λονδρέζων. Τα «σπιρούνια» επισκέπτονταν τα καρέ του Ντε Χέα και ένα σουτ του Ντόχερτι στο 19ο λεπτό έγινε με καλές προϋποθέσεις, αλλά έφυγε αρκετά άουτ.
Με μια κάθετη πάσα του Φρεντ άνοιξε όλη η άμυνα της Τότεναμ στο 21ο λεπτό, με τον Ράσφορντ να σουτάρει διαγώνια χαμηλά και τον Γιορίς να πέφτει και να σώζει την ομάδα του. Η Γιουνάιτεντ σπάνια έβγαζε τέτοιες φάσεις και το κατάφερε με ελάχιστες κινήσεις στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ακολούθησε μια εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο στην οποία εκτινάχθηκε σωστά πάλι ο Γάλλος πορτιέρε και το έκανε ξανά στο 24′ σε σουτ του Σο στην κίνηση από το δεύτερο δοκάρι! Η Γιουνάιτεντ πολιορκούσε και η Τότεναμ προσπαθούσε να κρατηθεί όρθια. Στο πρώτο 25λεπτο οι γηπεδούχοι στο «Ολντ Τράφορντ» είχαν 12 τελικές και 5 εξ αυτών ήταν στην εστία! Η ομάδα του Κόντε έπρεπε να ισορροπήσει την κατάσταση, έκανε τελική στο 33′ με ένα άστοχο σουτ του Σον, όμως η Γιουνάιτεντ είχε απόλυτα το πάνω χέρι στο γήπεδο. Το πρώτο μέρος έκλεισε με διαγώνιο σουτ του Κέιν που απέκρουσε ο Ντε Χέα.
Ο ρυθμός του παιχνιδιού παρέμεινε σε απόλυτα εντυπωσιακά επίπεδα και στο δεύτερο ημίχρονο, με την Γιουνάιτεντ να ξεκινά φτάνοντας μέχρι το 60′ στις 21 τελικές και πετυχαίνοντας γκολ! Στο 46′, ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την επανέναρξη της αναμέτρησης, ο Φρεντ με το «κακό» του πόδι από τα όρια της περιοχής έκανε χαμηλό σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Ντέιβις, μπέρδεψε τον Γιορίς κι έγινε το 1-0! Ο Βραζιλιάνος χαφ ήταν εξαιρετικός στο ματς μαζί με τον Καζεμίρο και η εικόνα της ομάδας του Τεν Χαγκ αν μη τι άλλο ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση στο «Ολντ Τράφορντ» και να παίζουν ψάχνοντας κι άλλο γκολ, έχοντας θάρρος και ορθή νοοτροπία.
Κι αφού ο Κέιν έχασε την κλασσική ευκαιρία στο 68′ με τον Ντε Χέα να του αρνείται το γκολ, δευτερόλεπτα αργότερα με τη μπάλα να μεταφέρεται στην απέναντι εστία, ο Μπρούνο με τρομερό μονοκόματο σουτ έγραψε το 2-0 για την Γιουνάιτεντ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς και από τον Τεν Χαγκ! Ο Γιορίς απέτρεψε με υπέροχο τρόπο το τρίτο γκολ με το αριστερό χέρι σε σουτ εξ επαφής του Ράσφορντ, ενώ και στο 81′ ο Μπρούνο υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ με αποτέλεσμα να μη μετρήσει το δεύτερο γκολ του που θα έδινε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Τίποτα όμως δεν μπορούσε να χαλάσει το γιορτινό κλίμα στο «Ολντ Τράφορντ», το οποίο για πρώτη φορά χάρηκε τόσο πολύ τους παίκτες του Τεν Χαγκ για τη φετινή σεζόν.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ