Τους νέους κανονισμούς των Κριτηρίων UEFA παρουσίασε στους Εκπροσώπους των Σωματείων όλων των Κατηγοριών καθώς και του Γυναικείου Ποδοσφαίρου η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδια Ποδοσφαίρου UEFA. 

Η παρουσίαση έγινε από τον Daniele Bernardi, επικεφαλής του τμήματος αδειοδότησης και οικονονικής βιωσιμότητας της UEFA

Η υποχρέωση για βελτίωση της οικονομικής θέσης του κάθε σωματείου κατά 10% στους ετήσιους ισολογισμούς αλλά και η απαγόρευση της υπέρβασης του μισθολογίου πέραν του 70% του προϋπολογισμού, είναι μέτρα που εισάγονται στα κριτήρια UEFA, κατόπιν σοβαρής μελέτης και αξιολόγησης από την αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στην οποία συμμετέχει και ο Νίκος Νικολάου, εκ των Αντιπροέδρων της ΚΟΠ και Διευθυντής του Εθνικού Σχεδίου Κριτηρίων της Ομοσπονδίας.

«Η βελτίωση της οικονομικής βιωσιμότητα των Σωματείων μας με υγιείς οικονομικές καταστάσεις,  αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Προς αυτή τη κατεύθυνση, τα κριτήρια της UEFA , αποτελούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε για να πετύχουμε τους στόχους μας» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο κ. Νικολάου, για να προσθέσει:

«Τα τελευταία χρόνια, έχουμε καταφέρει μικρά αλλά σταθερά βήματα σε μια πιο βελτιωμένη κατάσταση. Αυτή η πρόοδος δεν μας οδηγεί σε εφησυχασμό. Αντίθετα τα χρέη που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των σωματείων μας στην Α’ κατηγορία μας αναγκάζει συνεχώς να μελετούμε τα δεδομένα και να λαμβάνουμε μέτρα. Πρέπει σε όλους να είναι ξεκάθαρο πως η αγωνιστική πρόοδος είναι συνδεδεμένη  με την οικονομική κατάσταση των σωματείων και γενικότερα του ποδοσφαίρου στον τόπο μας. Μπροστά στην μεγάλη πρόκληση να οδηγήσουνε το κυπριακό ποδόσφαιρο ακόμη πιο ψηλά, φιλοδοξούμε να παρουσιάζουμε και μια πιο αισιόδοξη και νοικοκυρεμένη οικονομική εικόνα», πρόσθεσε ο κ. Νικολάου.

Στη σημερινή συνάντηση, παρουσιάστηκαν λεπτομερώς όλες οι αλλαγές στα Κριτήρια UEFA και οι εκπρόσωποι των Σωματείων είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις και να λάβουν διευκρινίσεις για όλα τα θέματα που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα.