Θρίαμβος στη Βαρκελώνη στην πρεμιέρα, νίκη επί της Ζάλγκιρις Κάουνας στο άδειο ΣΕΦ στη δεύτερη αγωνιστική και ταξίδι στη Μαδρίτη για την πρώτη αποστολή στην πρώτη διαβολοβδομάδα της σεζόν στη EuroLeague. Ο Ολυμπιακός ήθελε να τεστάρει τις δυνάμεις του απέναντι στο μεγάλο φαβορί της φετινής διοργάνωσης, το έκανε και με το παραπάνω και με πραγματικά μεγαλειώδη εμφάνιση θριάμβευσε (89-87) για να κάνει το 3/3 με τους Σλούκα, Λαρεντζάκη, Βεζένκοβ να υπογράφουν το έπος.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν

Ο Ολυμπιακός έκλεισε την πρώτη περίοδο με 7/9 δίποντα απέναντι στον Ταβάρες, που έπαιξε σε όλο το δεκάλεπτο και είχε μόλις ένα λάθος, απλώς έμεινε στα 2/9 τρίποντα και γι’ αυτό δεν είχε το προβάδισμα και μια καλή διαφορά. Στο ημίχρονο οι Πειραιώτες μετρούσαν 26 εκτελεσμένα δίποντα για 11 τρίποντα, είχαν μόλις τρία λάθη, στο 30′ είχαν 39 δίποντα για 15 δίποντα και 15 ασίστ για οκτώ λάθη. Και στο τέλος της βραδιάς, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε θριαμβεύσει με μόλις έξι εύστοχα τρίποντα, αλλά και με 29 δίποντα (!) απέναντι σε μία ονειρική front-line.

Ο αγώνας

Την ώρα που ο Ματέο ξεκινούσε με τους Ροντρίγκεθ, Χεζόνια, Ντεκ, Γιαμπουσέλε, Ταβάρες, ο Μπαρτζώκας επέλεγε τους Γουόκαπ, Κάναν, ΜακΚίσικ, Βεζένκοβ, Φαλ. Οι Πειραιώτες ακολούθησαν στο σκορ, αλλά έδειξαν από νωρίς ότι δεν φοβήθηκαν το σκιάχτρο της Ρεάλ στην καρδιά της ρακέτας, ο Γουόκαπ έβαλε σουτ για το 12-11 στο 5′ και ο Βεζένκοβ ισοφάρισε στο 15-17 στο 7′, όταν είδαμε το πρώτο timeout της βραδιάς. Ακολούθησε μια ασύλληπτη κυκλοφορία της μπάλας που κατέληξε σε τρίποντο του Βεζένκοβ από τη γωνία για το προσπέρασμα του Ολυμπιακού (18-16 στο 8′) προς τα τέλη της περιόδου.

Ο Μπαρτζώκας ήθελε επίθεση κατά μέτωπο απέναντι στον Ταβάρες και ο ΜακΚίσικ συνέχισε σε αυτή την κατεύθυνση στις αρχές της δεύτερης, όμως η δεύτερη πεντάδα του Ολυμπιακού δεν λειτούργησε καλά. Ο Κοζέρ με γκολ-φάουλ έγραψε το 29-24 στο 14′, σημείο στο οποίο οι Πειραιώτες πήραν πέντε σερί πόντους από τον Πίτερς για το 29-29 στα μέσα του δεκαλέπτου. Αυτός που έκανε βήμα προς τα εμπρός ήταν ο Πετρ Κορνελί, που με δύο τρίποντα από τη δεξιά γωνία έγραψε το 35-29, σε ένα ματς ξεσπασμάτων και απαντήσεων, αντιδράσεων και χαρακτήρων. Σαν αυτό που είχαν οι ερυθρόλευκοι για το 38-37 του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να επιτίθεται απέναντι στον Ταβάρες και στην έναρξη του β’ μέρους, με τον ΜακΚίσικ να κερδίζει ξανά τον ψηλό της Ρεάλ, τον Βεζένκοβ να είναι αποτελεσματικός και τον Γουόκαπ να σκοράρει από μέση απόσταση για το 49-49 στο 25′. Ο Μπαρτζώκας αισθανόταν καλά με την εικόνα της ομάδας του, ο ΜακΚίσικ “δεν έβλεπε” τον Ταβάρες, ο Βεζένκοβ σκόραρε κατά ριπάς και ο Σλούκας σκόραρε στην εκπνοή της τρίτης μετά από timeout για το 62-63 που οδηγούσε σε μεγάλο φινάλε.

Μούσα και Κορνελί (73-67 στο 33′) κράτησαν ξανά τον Ολυμπιακό σε μια απόσταση δύο κατοχών, με τον Λαρεντζάκη να βάζει εκεί τεράστιο τρίποντο, αλλά τον Γιουλ να του απαντάει με σουτ από τα οκτώ μέτρα. Στα 2:38 ο Σλούκας έκανε βήματα με το σκορ στο 83-79, όμως Λαρεντζάκης με τεράστιο τρίποντο και Σλούκας με ανάποδο λέι-απ έβαλαν τον Ολυμπιακό μπροστά με 84-83 στο 1:14. Στα 32.7″ ο Σλούκας έκανε το 85-87 με βολές, αυτός έκανε και το 87-89 με απίθανο τελείωμα κοντά στο καλάθι αφού πρώτα άδειασε τον Ταβάρες στα 3″. Σε αυτόν, στον Ταβάρες, πήγε η τελευταία μπάλα, όμως το χουκ ήταν άστοχο κι ο Ολυμπιακός νικητής.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Βίλιους, Πέτεκ, Μπάλακ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-20, 38-37, 62-63, 87-89

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στην 4η αγωνιστική η Ρεάλ θα υποδεχθεί στη Μαδρίτη τον Ερυθρό Αστέρα (21/10 στις 21:45), ενώ ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στη Βιτόρια, απέναντι στη Μπασκόνια (21/10 στις 21:30).