Το Σούπερ – Καπ ταιριάζει στη Νέα Σαλαμίνα. Οι «ερυθρόλευκοι» με εντυπωσιακό τρόπο ανέτρεψαν το 0-2 που έχαναν από την Ομόνοια και με εντυπωσιακή ανατροπή κέρδισαν με 3-2 κατακτώντας το 9Ο Σούπερ – Καπ στην ιστορία τους. Το 29ο ΟΠΑΠ Σούπερ –Καπ «ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ» βάφτηκε «ερυθρόλευκο».
Η Νέα Σαλαμίνα επέστρεψε στους τίτλους και σταμάτησε το σερί της Ομόνοιας που μετρούσε εφτά συνεχόμενες κατακτήσεις Σούπερ – Καπ. Οι «ερυθρόλευκοι» πάνε με πολύ καλή ψυχολογία στο πρωτάθλημα. Η Ομόνοια μετά την πρόκριση στην Αυστρία επέστρεψε στην κυπριακή πραγματικότητα ανώμαλα… Οι νταμπλούχοι έχασαν ένα Τελικό που κέρδιζαν 2-0 αφού δεν είχαν λύσεις.

Η εξέλιξη του αγώνα
H Oμόνοια στο πρώτο σετ ήταν αρχικά μπροστά με 05-04 και 09-07.  Το πρώτο σετ ήταν ντέρμπι με το «τριφύλλι» να προηγείται 20-18 αλλά τους «ερυθρόλευκους» να μειώνουν 22-21 με αιχμή τον διεθνή Ούγγρο Pesti. Για τους «πράσινους» «τραβούσε το κουπί» ο Βραζιλιάνος ακραίος Quilherme. H Oμόνοια κράτησε και κέρδισε με 25-23 σε 32’ κάνοντας το 1-0 σετ.
Η Ομόνοια μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε 02-00, ενώ την ίδια ώρα εισήλθαν στο «ΚΙΤΙΟΝ» οι οργανωμένοι οπαδοί της Νέας Σαλαμίνας. Οι «ερυθρόλευκοι» επιχείρησαν να ανασυνταχθούν, αλλά οι «πράσινοι» διατηρούσαν τα ηνία. Η Ομόνοια με μπροστάρη τον Quilherme  ήταν πάρα πολύ καλή και αύξησε σε 07-03, αναγκάζοντας τον κόουτς της Νέας Σαλαμίνας Κυριάκο Αδάμου να πάρει τάϊμ – άουτ. Το τάϊμ – άουτ βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» που μείωσαν σε 09-08, ενώ δημιούργησαν ένα μικρό σερί 02-03 και προηγήθηκαν 11-12.
Οι δυο ομάδες στη συνέχεια συμβάδιζαν στο σκορ με την Ομόνοια να παίρνει «κεφάλι» 15-13 και ψυχολογία ταυτόχρονα. Οι «πράσινοι» πήραν «αέρα τριών πόντων 19-16, ενώ ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» Κυριάκος Αδάμου απέσυρε τον κεντρικό Μάριο Νικολάου και τον αντικατέστησε με τον Χρίστο Χατζηβασίλη. Παράλληλα, ο κ. Αδάμου απέσυρε τον Γερμανό πασαδόρο Stefan Thiel και έβαλε στον αγώνα τον Κωνσταντίνο Αχιλλέως. Οι αλλαγές βγήκαν στη Νέα Σαλαμίνα και σε συνδυασμό με κακές επιλογές του Αντώνη Μαυρομμάτη από πλευράς Ομόνοιας προηγήθηκε 19-20.
Η Ομόνοια αντέδρασε και κατάφερε να προηγηθεί 24-23, αλλά το σετ κρίθηκε στους έξτρα πόντους και  κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες με την Ομόνοια να κερδίζει 31-29 με άσο του Νικόλα Ελευθερίου.  Σε 41’ η Ομόνοια έκανε το 2-0 αποκτώντας σαφές προβάδισμα νίκης.

Αλλαγή εικόνας
Η Νέα Σαλαμίνα με την έναρξη του τρίτου σετ προηγήθηκε 00-02 και 01-03 αφού δεν είχε άλλα περιθώρια μετά το 0-2 στο σκορ σε βάρος της. Οι «ερυθρόλευκοι» αύξησαν σε 04-08 αφού  έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα με τον κόουτς της Ομόνοιας Σάββα Σάββα να καλεί σε τάϊμ – άουτ.  Η Νέα Σαλαμίνα διατήρησε το +4 05-09 και 06-10, ενώ η Ομόνοια επιχειρούσε να μείνει κοντά στο σκορ, κάτι που έπραξε αφού μείωσε σε 10-11. Άμεσα, ο κόουτς της Νέας Σαλαμίνας Κυριάκος Αδάμου πήρε τάϊμ – άουτ για να σταματήσει τον ρυθμό της Ομόνοιας. Οι «πράσινοι» ισοφάρισαν το σκορ 12-12 και συμβάδιζαν με τους «ερυθρόλευκους».
Η Ομόνοια βρήκε τον τρόπο και προηγήθηκε 15-14, αλλά το τρίτο σετ είχε μπόλικο ενδιαφέρον με τη Νέα Σαλαμίνα να ξεφεύγει 15-17. Οι «πράσινοι» μείωσαν στον πόντο 17-18 και ισοφάρισαν 19-19 με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο – πόντο στο φινάλε του σετ. Η Νέα Σαλαμίνα προηγήθηκε 20-23 και πλησίασε στη μείωση του σκορ.  Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν τελικά με 20-25 σε 30’ και μείωσαν στον Τελικό του Σούπερ – Καπ σε 2-1 σετ.
H Nέα Σαλαμίνα μπήκε εντυπωσιακά στο τέταρτο σετ και προηγήθηκε 03-06. Oι «ερυθρόλευκοι» διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμα 04-09. Oι «ευθρόλευκοι» είχαν τον τρόπο τους και στα μέσα του σετ ήταν στο +3 11-15.
Η Νέα Σαλαμίνα είχε ένταση στο παιχνίδι της και διατηρούσε τα κεκτημένα 14-18, ενώ παρά το τάϊμ – άουτ των «πρασίνων» αύξησε σε 15-21 δείχνοντας ικανή να ισοφαρίσει τον Τελικό του Σούπερ – Καπ. Στο σημείο αυτό έγινε και η σταθερή αλλαγή του Χρίστου Χατζηβασίλη με τον Μάριο Νικολάου.
Η Ομόνοια επιχείρησε την αντεπίθεσή της και μείωσε στο -3 18-21. Ωστόσο, η Νέα Σαλαμίνα βρήκε ξανά τις λύσεις και αύξησε σε 19-23 και τελικά επικράτησε 20-25 σε 30’ ισοφάρισε σε 2-2 τα σετ και ο Τελικός του Σούπερ – Καπ οδηγήθηκε στο τάϊ – μπρέικ.
H Nέα Σαλαμίνα μπήκε «φουριόζα» και στο τάϊ – μπρέικ με αποτέλεσμα να προηγηθεί 01-04 αποκτώντας σούπερ ψυχολογία. Με το σκορ στο 04-07 ο κόουτς της Ομόνοιας Σάββας Σάββα κάλεσε σε τάϊμ – άουτ για να αλλάξει τα δεδομένα. Oι «ερυθρόλευκοι» διατηρούσαν ισχυρό προβάδισμα με 05-09, ενώ έκαναν παράσταση νίκης με το υπέρ τους  05-12. Η Νέα Σαλαμίνα αύξησε σε 06-13 και «άγγιξε» τον τίτλο του Σούπερ – Καπ. Η Ομόνοια προσπάθησε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή αλλά η Νέα Σαλαμίνα κράτησε και κέρδισε με 08-15 σε 18’ ανατρέποντας τα δεδομένα κερδίζοντας με 2-3 σετ.
ΟΜΟΝΟΙΑ (Σ.ΣΑΒΒΑ): Mαυρομμάτης, Ελευθερίου, Αλεξίου, Dvorronen, Feliccio, Quilherme – Λίμπερο: Πάππας
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ(Κ. ΑΔΑΜΟΥ): Thiel, Andrande, Σαββίδης, Παφίτης, Pesti, Νικολάου – Λίμπερο: Xαραλαμπίδης – Αλλαγές: Χατζηβασίλη, Αχιλλέως.
Οι απονομές έγιναν από τον πρόεδρο της ΚΟΠΕ Δρ Μιχάλη Κρασιά, τον Α Αντιπρόεδρο Δρ Κώστα Κωνσταντίνου, τον γενικό γραμματέα Σάββα Χριστοδούλου και τον εκπρόσωπο του ΟΠΑΠ Πάμπο Χρίστου.
Τον Τελικό του Σούπερ – Καπ σφύριξαν οι Ανδρέας Κωνσταντινίδης και Μέμνων Αντώρκας.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ