Υπενθυμίζεται ότι η κλήρωση του Κυπέλλου Coca – Cola Γ’ Κατηγορίας και Επίλεκτης ΣΤΟΚ αγωνιστικής περιόδου 2022 – 2023, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και ώρα 11:00πμ στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
Στη φετινή διοργάνωση θα λάβουν μέρος 22 συνολικά ομάδες ως ακολούθως:
Από Γ’ Κατηγορία 15 ομάδες:
ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς, ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου, ΑΠΟΝΑ, ΑΣΙΛ, Ασπίς Πύλας, Διγενής Ακρίτας Μόρφου, ΘΟΪ Λακατάμιας, Εθνικός Άσσιας, Εθνικός Λατσιών, Εληά Λυθροδόντα, ΕΝΑΔ, Ηρακλής Γερολάκκου, Κούρης Ερήμης, Χαλκάνορας και ΠΟ Ορμήδειας
Από την Επίλεκτη ΣΤΟΚ 7 ομάδες:
ΑΟ Θύελλα Αγίου Θεοδώρου, ΑΟ Αυγόρου, Αναγέννηση Λυθροδόντα, Ανόρθωση Μουτταγιάκας, Άτλας Αγλαντζιάς, Γεροσκήπου FC και Σπάρτακος Κιτίου
Σύστημα διεξαγωγής
Α’ Φάση
Για την δημιουργία ζευγών θα τεθούν όλες οι ομάδες (22 στο σύνολο) σε μια κληρωτίδα και θα κληρωθούν 12 ομάδες έτσι ώστε να διεξαχθούν 6 αγώνες. Οι αγώνες της Α΄ φάσης είναι μονοί. Η ομάδα που θα κληρώνεται πρώτη θα αγωνιστεί στην έδρα της. Οι ομάδες που θα μείνουν στην κληρωτίδα (10 ομάδες) θα συμμετάσχουν στη Β’ φάση μαζί με τις 6 νικήτριες ομάδες από την Α΄ Φάση.
Β΄ Φάση (Φάση των 16)
Συμμετέχουν οι 6 ομάδες που προκρίθηκαν από την Α’ φάση και οι 10 τυχερές ομάδες που δεν αγωνίστηκαν στην Α΄ φάση. Για τη δημιουργία των ζευγών θα τεθούν όλες οι ομάδες σε μια κληρωτίδα και θα γίνει ελεύθερη κλήρωση. Οι αγώνες της Β΄ φάσης είναι μονοί και η ομάδα που θα κληρώνεται πρώτη θα αγωνιστεί στην έδρα της. Προκρίνονται στην επόμενη φάση οι 8 νικητές.
Προημιτελική Φάση (Φάση των 8)
Συμμετέχουν οι 8 ομάδες που προκρίθηκαν από την Β΄ φάση. Για τη δημιουργία των ζευγών θα τεθούν όλες οι ομάδες σε μια κληρωτίδα και θα γίνει ελεύθερη κλήρωση. Οι αγώνες της Προημιτελικής φάσης είναι μονοί και η ομάδα που θα κληρώνεται πρώτη θα αγωνιστεί στην έδρα της. Προκρίνονται στην επόμενη φάση οι 4 νικητές.