Αστέρας με πρόβλημα στην επίθεση, Παναιτωλικός με το μηδέν στην άμυνα για πρώτη φορά!

Σε ένα κακό ματς με λιγοστές φάσεις, το 0-0 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» κρίνεται δίκαιο, με τον Αστέρα Τρίπολης να μένει για πέμπτο ματς στη σεζόν χωρίς να σκοράρει και σε απόσταση από την εξάδα (σσ. στο -4), ενώ ο Παναιτωλικός για παρθενικό ματς φέτος δεν δέχτηκε γκολ και έφτασε στο -1 από τη ζώνη των playoffs.

Από μια μεγάλη φάση για τις δύο ομάδες στο παιχνίδι, με την καλύτερη όλων να είναι αυτή του Πίτσου Ατιένθα στο 49’ όταν αστόχησε σε κενή εστία.

Με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα παίζει την επόμενη αγωνιστική ο Αστέρας Τρίπολης, με τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-3-3 παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης ο Ηρακλής Μεταξάς. Ο Παπαδόπουλος στην εστία και οι Γκαρντάφσκι, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες στην τετράδα της άμυνας. Ιγκλέσιας, Στάνκο, Μουνάφο τα τρία χαφ, με τους Τιλίκα, Μπαρτόλο στα εξτρέμ και τον Κρέσπι στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Παναιτωλικό ο Γιάννης Αναστασίου. Ο Στεργιάκης στο τέρμα και οι Μπακάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης στην άμυνα. Οι Μλάντεν, Μάρτενσον στον άξονα, με τους Κολοβό, Ντίας, Σενγκέλια στη μεσοεπιθετική τριάδα και τον Μόρσεϊ στην κορυφή της επίθεσης.

0

Το ματς

Ισορροπημένο αρκετά ήταν το πρώτο μέρος, με τον Παναιτωλικό να παίρνει μέτρα στο γήπεδο μετά το 20λεπτο, αφού είχε καταφέρει να κρατήσει τον Αστέρα μακριά από την εστία του Στεργιάκη. Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους φιλοξενούμενους, όταν ο Μόρσεϊ έκανε την κεφαλιά στον Κολοβό στο 27′, αλλά το σουτ του το έκοψε ο Μουνάφο και στην συνέχεια μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος.

Στην συνέχεια, ο Αστέρας είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να μετουσιώσει την υπεροχή του όχι απλά σε γκολ, αλλά ούτε και σε κάποια φάση, όντας ακίνδυνος. Το ματς συνολικά δεν είχε κακό ρυθμό, αλλά είχε λιγοστές φάσεις και μπροστά στις δύο εστίες οι φάσεις έρχονταν με το… κιάλι.. Έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, ακριβώς όπως ξεκίνησε το ματς (0-0).

Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός: 0-0

Ο Αστέρας μπήκε με περισσότερη όρεξη στο δεύτερο μέρος, με την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο να έρχεται στο 49’. Ο Μπαρτόλο έκανε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, ο Πίτσου έβαλε την προβολή και έστειλε την μπάλα άουτ, αστοχώντας σε κενή εστία.

Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τον Παναιτωλικό να κλείνει καλά τους χώρους, να παίζουν αρκετά αμυντικά και να μην επιτρέπει στους Αρκάδες να απειλήσουν. Ο Μεταξάς προσπάθησε με τις αλλαγές του να βοηθήσει από τον πάγκο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με τον Παναιτωλικό να απειλεί στο τελευταίο δεκάλεπτο με σουτ του Μάρτενσον που έβγαλε ο Παπαδόπουλος και κράτησε καθαρή την εστία του.

Οι Αρκάδες έγιναν επικίνδυνοι σε ορισμένες στιγμές, κυρίως με ορισμένες πλαγιοκοπήσεις του Καρμόνα, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή, ωστόσο δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται στην 9η θέση με 8 βαθμούς και ο Παναιτωλικός στην 7η με 11.

MVP: Ο Μπαρτόλο, μέχρι να γίνει αλλαγή, ήταν ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής του γηπέδου, προσπαθώντας να δημιουργήσει. Λίγο έλειψε να γράψει ασίστ αλλά ο Πίτσου αστόχησε σε κενή εστία. Όχι ότι έκανε καμιά τρομερή εμφάνιση, αλλά σε σχέση με τους υπόλοιπους ήταν καλύτερος.

Η σφυρίχτρα: Ο κ. Ζαμπάλας έκανε ένα καλό παιχνίδι, ωστόσο δεν άφηνε το ματς να κυλήσει με τα αρκετά σφυρίγματα του και δεν υπήρχε ο καλύτερος δυνατός ρυθμός. Κατά τα άλλα δεν είχε δύσκολο έργο να αντιμετωπίσει, σχεδόν απαρατήρητος πέρασε.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Παπαδόπουλος, Ιγκλέσιας, Καστάνιο, Πίτσου, Άλβαρες, Γκαρντάφσκι, Μουνάφο, Στάνκο, Κρέσπι, Μπαρτόλο, Τιλίκα

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεργιάκης, Μπακάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μλάντεν, Μάρτενσον, Ντίας, Κολοβός, Σενγκέλια, Μόρσεϊ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ