Η Ατλέτικο επιβλήθηκε της Αθλέτικ στο Μπιλμπάο με 1-0 χάρη σε γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν και την προσπέρασε στην 3η θέση της La Liga.
Ο Αντουάν Γκριεζμάν ήταν σε ακόμα ένα παιχνίδι κομβικός για την Ατλέτικο, αφού σημείωσε το γκολ της νίκης 1-0 στο Μπιλμπάο με αντίπαλο την Αθλέτικ και προκάλεσε την προσπέραση στην 3η θέση της La Liga ύστερα από 9 αγωνιστικές.
Οι “ροχιμπλάνκος” είχαν τον έλεγχο και επιτέθηκαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, όμως δεν μπορούσαν να φτάσουν σε τελική. Με το πέρας του χρόνου οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε πήραν την κατοχή της μπάλας και απείλησαν περισσότερο την αντίπαλη εστία.
Το 1ο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως τελική για τους φιλοξενούμενους, όμως στο 46′ το σκορ ήταν ήδη 1-0. Ο Άλβαρο Μοράτα (που είχε γκολ που δεν μέτρησε στο 1ο μέρος) βρήκε τον Αντουάν Γκριεζμάν σε μία γρήγορη επίθεση και ο Γάλλος σκόραρε για πρώτη φορά έπειτα από εννέα αγώνες.
Το γκολ έδωσε την ευκαιρία στον Ντιέγκο Σιμεόνε να δώσει εντολή η μπάλα να πάει στους Βάσκους, που όμως δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν αυτήν την κατοχή και κινδύνεψαν να δεχθούν κι άλλο γκολ.
Ο τραυματισμός του Γιαν Όμπλακ (οι τελευταίοι τρεις τραυματισμοί του σημειώθηκαν στη Χώρα των Βάσκων) και η είσοδος του Ζοάο Φέλιξ ύστερα από το μεσοβδόμαδο επεισόδιο με τον Σιμεόνε δεν επηρέασαν την έκβαση του αγώνα (ούτε το πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής στον Ρεϊνίλντο, μέχρι να δει το VIDEO όπου φάνηκε ότι η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι), που βρήκε νικήτρια την Ατλέτικο, η οποία προσπέρασε στην 3η θέση και περιμένει την έκβαση του clasico.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ