Πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου μετά από αίτημα αριθμού Σωματείων για συζήτηση θεμάτων που αφορούν τη διαιτησία καθώς και την προστασία του ποδοσφαίρου μας προϊόντος γενικότερα.
Στο ξεκίνημα της Γενικής Συνέλευσης ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας Ιωάννης Γεωργίου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους Προέδρους και Εκπροσώπους των ομάδων για τα κρούσματα βίας που έκαναν την εμφάνιση τους τόσο σε Ευρωπαϊκούς αγώνες όσο και στους αγώνες του Πρωταθλήματος Cyta.
Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργίου, σε κάθε αγωνιστική, σημειώνονται επεισόδια, είτε εντός είτε εκτός σταδίων με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα πολιτών.
«Δεν είναι στόχος μας η απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων. Όμως, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή. Είμαστε σε επικοινωνία με την Ομοσπονδία, όμως σημαντικό ρόλο έχουν και ομάδες οι οποίοι έχουν την ευθύνη των επιτηρητών. Πρέπει να προβληματιστούμε όλοι για να προλάβουμε τα χειρότερα», ανέφερε ο κ. Γεωργίου.Στη συνέχεια, ο Μιχάλης Ηροδότου, υπεύθυνος του Γραφείου κατά του χουλιγκανισμού της Αστυνομίας έκανε λεπτομερή αναφορά στα επεισόδια βίας που είχαμε στη φετινή αγωνιστική περίοδο ανά αγωνιστική.
Παρουσιάστηκε φωτογραφικό υλικό από παραβατική συμπεριφορά φιλάθλων καθώς και ο αριθμός των συλλήψεων που έχουν γίνει ενώ τονίστηκε πως η παρουσία της αστυνομίας και ο τρόπος δράσης της θα γίνει πιο έντονος και πιο στοχευμένος στις επόμενες αγωνιστικές με στόχο τον πιο αποτελεσματικό έλεγχο των φιλάθλών που εισέρχονται στα στάδια και την αντιμετώπιση των παραβατικών συμπεριφορών.
ΚΟΠ, Σωματεία και Αστυνομία συμφώνησαν πως μόνο με συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα της βίας και προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι η προσπάθεια όλων.
Ακολούθησε συζήτηση για θέματα διαιτησίας. Έγινε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων των Σωματείων και της Ομοσπονδίας, με γενικό συμπέρασμα πως, πρέπει να στηριχτεί η προσπάθεια που γίνεται από την Επιτροπή Διαιτησίας και τον Πρόεδρο της Μίλορατ Μάζιτς για στήριξη των νεαρών Κύπριων διαιτητών.
Συμφωνήθηκε πως είναι απαραίτητη η ενίσχυση τους από ξένους διαιτητές σε συγκεκριμένους αγώνες,  προκειμένου να εξελιχθεί όσο πιο ομαλά γίνεται η ποδοσφαιρική χρονιά από διαιτητικής πλευράς.
Γενική διαπίστωση είναι πως η παρουσία των νέων διαιτητών στους αγώνες που έχουν οριστεί, είναι σε ψηλό επίπεδο, αν και πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ ανέλυσε τις δυσκολίες που υπάρχουν τη δεδομένη χρονική στιγμή για να κάθοδο περισσότερων ξένων διαιτητών. Ανέφερε πως σύντομα θα υπογραφεί συμφωνία ανταλλαγής διαιτητών και με άλλες χώρες ενώ αποκάλυψε πως από τη φετινή σεζόν,  σε δοκιμαστική βάση,  θα υλοποιηθεί  ένα πιλοτικό πρόγραμμα ημιεπαγγελματισμού στη διαιτησία μας, με προοπτική το πρόγραμμα αυτό να διευρυνθεί τα επόμενα χρόνια.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ ζήτησε από όλους να έχουν περισσότερη υπομονή και να στηρίξουν τους Κύπριους διαιτητές αφού, υπάρχουν καλοί νεαροί Κύπριοι διαιτητές πάνω στους οποίους μπορεί να στηριχθεί η διαιτησία μας.