Ο ουραγός Ιωνικός έβαλε πάρα πολύ δύσκολα στον μέτριο και σήμερα Άρη, όμως οι Θεσσαλονικείς με γκολ των Ζερβίνιο και Γκρέι πήραν τη νίκη στο «Βικελίδης» (2-1) και παράλληλα βαθιά βαθμολογική ανάσα.
Ο Άρης μπήκε δυνατά ψάχνοντας από την αρχή του αγώνα τον τρόπο για να σπάσει την άμυνα του ισορροπημένου Ιωνικού που από την πλευρά του επιδίωκε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις.
Η πρώτη αξιοσημείωτη φάση ανήκε στους γηπεδούχους όταν στο 21′ ο Πάλμα εξαπέλυσε ξαφνικό σουτ με τη μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χουτεσιώτη.
Mε το πέρας του ημιώρου, οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν δίχτυα με τον Καμάτσο όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Συγκεκριμένα, ο Ετέμπο βρήκε με ωραία μπαλιά τον Οντουμπάτζο και ο τελευταίος σούταρε με τον Χουτεσιώτη να αποκρούει και ο Πορτογάλος εξτρέμ σκόραρε όμως στην αρχή της φάσης ο Άγγλος μπακ ήταν εκτεθειμένος.
Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε όμως οι Νικαιώτες πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο 42′ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Άοσμαν γύρισε στον Λοβέρα που σούταρε με τον Κουέστα να αποκρούει αλλά ο Μάντζης από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
Mάλιστα η αθηναϊκή ομάδα απείλησε ξανά δύο λεπτά αργότερα όταν οι παίκτες της έβγαλαν ωραία συνεργασία και ο Φαντιγκά εξαπέλυσε σουτ όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κουέστα.
Το σύνολο του Δημήτρη Σπανού ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο όπως τελείωσε το πρώτο, δηλαδή με ευκαιρίες και μάλιστα δύο με τον Κουέστα να μπλοκάρει στο 46′ το σουτ του Μάντζη ενώ δύο λεπτά αργότερα έκανε το ίδιο και σε προσπάθεια του Άοσμαν.
O Άρης προειδοποίησε στο 55′ με τον Πάλμα να γίνεται παραλήπτης της μπάλας εντός περιοχής όμως νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Χουτεσιώτη ενώ στο 62′ βρήκε δίχτυα όταν ο Πάλμα έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά στον Μαζικού και ο τελευταίος γύρισε στον Ζερβίνιο που έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία για το 1-1.
Μετά την ισοφάριση, ο Πάρντιου προσπάθησε να τονώσει επιθετικά τους θεσσαλονικείς βάζοντας στο 67′ τους Γκρέι – Ιτούρμπε αντί των Ζερβίνιο και Πάλμα και δικαιώθηκε στο 73′ καθώς ο Οντουμπάτζο βρήκε ωραία στα αριστερά τον Μαζικού που σούταρε με τον Άγγλο στράικερ να μπαίνει στη φάση στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη για το 2-1.
Ο Σπανός πέρασε τους Μεντόσα-Μασάς στο 77′ με στόχο να ενισχύσει τη μεσοεπιθετική του γραμμή για να βρει τις φάσεις που θα του φέρουν την ισοφάριση για τον Ιωνικό όμως δεν τα κατάφερε απειλώντας μόνο στο 83′ με την εκτέλεση φάουλ του πρώτου να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα.
Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο Άρης ανέβηκε στην 5η θέση με 13 βαθμούς ενώ αντίθετα ο Ιωνικός παραμένει στον βυθό της βαθμολογίας με μόλις 2 πόντους.
Την επόμενη, -9η- αγωνιστική, ο Άρης θα φιλοξενηθεί από τον Παναθηναϊκό, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 στη Λεωφόρο ενώ αντίστοιχα ο Ιωνικός θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο της Νεάπολης, την ίδια ημέρα αλλά ώρα 16:00.

Άρης (Πάρντιου): Kουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού, Ετέμπο, Νταμπό (Γκαρσία 56′), Mαντσίνι (Γκαρθία 42′), Καμάτσο, Πάλμα (Γκρέι 67′), Ζερβίνιο (Ιτούρμπε 67′).

Ιωνικός (Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Αντούνες, Σάκιτς (Μίλο 77′), Κάνιας (Τσίμπσαχ 52′, Μασάς 78′), Φαντιγκά, Λοβέρα (Σεμπά 46′), Άοσμαν (Μεντόσα 77′), Ελευθεριάδης, Μάντζης.