Η Ανόρθωση αναλύει την ΕΝΠ, την οποία θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (15-10/19:00), για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Αναλυτικά:
«Στην έβδομη αγωνιστική μπαίνει το πρωτάθλημα και για την Ανόρθωση περιλαμβάνει την τέταρτη έξοδό της, αφού θα αντιμετωπίσει στο Παραλίμνι την τοπική ΕΝΠ. Μέσα από ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικά θα προσπαθήσουμε να σας βάλουμε στο κλίμα της αναμέτρησης.
Έρχεται από πρόκριση
Η Ένωση είχε υποχρεώσεις και μεσοβδόμαδα, καθώς για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου επικράτησε της Ολυμπιάδας Λυμπιών με 4-1. Στον πιο πρόσφατο αγώνα πρωταθλήματος ηττήθηκε με 3-0 από την Πάφο εκτός έδρας. Γενικώς στις πρώτες έξι αγωνιστικές μάζεψε έξι βαθμούς, έναν λιγότερο από την ομάδα μας.
Μια ήττα από το 1992
Είναι από τις πιο παραδοσιακές έδρες στην πρώτη κατηγορία αυτή της Ένωσης, με την ομάδα μας να έχει πολύ καλή προϊστορία όταν αγωνίζεται εκεί. Μετρούμε μόλις μια ήττα τα τελευταία 30 χρόνια εκεί, που σημειώθηκε την περίοδο 2013-14 με σκορ 4-0. Οι περισσότερες νίκες όμως έρχονται οριακά και είναι δύσκολες.
Ο παλαιότερος κόουτς
Στον πάγκο των «Βυσσινί» ο Μαρίνος Σατσιάς, που είναι ο προπονητής με τον περισσότερο χρόνο σε πάγκο ομάδα πρώτης κατηγορίας. Ανέλαβε στο ξεκίνημα της σεζόν 2021-22 και επανέφερε την ομάδα στα «Σαλόνια».
Ο γνώριμος Ρουσιάς
Όπως και κάθε ομάδα που ανεβαίνει κατηγορία, έτσι και η Ένωση προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της αυτό το Καλοκαίρι. Ξεχωρίζει ο γνώριμός μας από την περσινή παρουσία του στην ομάδα μας Ονησίφορος Ρουσιάς που σκόραρε δυο γκολ στα πρώτα έξι παιχνίδια.
Συμμετοχές
Ο Σατσιάς έχει δώσει φανέλα βασικού σε όλους τους αγώνες σε τέσσερις ποδοσφαιριστές του. Πρόκειται για τους Κόστιτς, Λουίς Σίλβα και ο Φώτη Κοτσώνης. Ο τελευταίος είναι γιος του παλιού άσσου της ομάδας Χρίστου Κοτσώνης (1993-98, 1999-2004) που βρίσκεται στο τοπ-20 σε συμμετοχές στην ιστορία της Ανόρθωσης. Τέσσερις παίκτες είναι βασικοί σε όλους τους αγώνες μας μέχρι τώρα. Πρόκειται για Λόρια, Μπαισίνιο, Νινγκά και Ουάρντα αν και το σερί του τελευταίου σπάει μιας και είναι τιμωρημένος με κάρτες.
Ποιοι σφυρίζουν
Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
VAR: Κώστα Ροβέρτος
AVAR: Ανδρέου Π. Ανδρέας
Παρατηρητής:  Αναστασίου Ιωάννης