Η ώρα για τη σέντρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ πλησιάζει και σας βάζουμε στο κλίμα με 50 ξεχωριστές ιστορίες από τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή του πλανήτη.

Όταν θέλεις να γράψεις για θρύλους του ποδοσφαίρου, δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις. Εμείς θα το συγκεκριμενοποιήσουμε και θα θυμηθούμε την πρώτη εμφάνιση του Πελέ στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1958.

Η Βραζιλία ανέκαθεν ήταν ποδοσφαιρομάνα και έχει βγάλει πολλά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Όπως επίσης και τον Πελέ. Ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο μεγάλωσε δύσκολα, μέσα στη φτώχεια και οι γονείς του προσπαθούσαν να τα βγάλουν πέρα. Ο μικρός Πελέ έβρισκε χαρά στο ποδόσφαιρο και ο πατέρας του τον βοηθούσε να μάθει μπάλα, παίζοντας με φρούτα.

Σε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο όλοι οι Βραζιλιάνοι ήθελαν να δουν τη χώρα τους να κατακτούν τη διοργάνωση. Όταν ο Πελέ είδε τον πατέρα του να κλαίει για ένα χαμένο Μουντιάλ, του υποσχέθηκε ότι θα το κατακτήσει εκείνος για χάρη του. Και ο Πελέ τήρησε την υπόσχεση του!

Πελέ: Η πρώτη εμφάνιση στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Σπουδαίοι ποδοσφαιριστές απάρτιζαν την εθνική Βραζιλίας εκείνη την εποχή, όπως ο Γκαρίντσα, με τον Πελέ μόλις στα 17 του χρόνια να προσπαθεί να μπει στο πάνθεον του ποδοσφαίρου. Κι όμως ο πιτσιρικάς τα κατάφερε και με το παραπάνω.

Η πρώτη συμμετοχή του έγινε στις 15 Ιουνίου του 1958 κόντρα στην Σοβιετική Ένωση, με τον Πελέ μάλιστα να συστήνεται με τον καλύτερο τρόπο.

Στα δυο πρώτα παιχνίδια του Μουντιάλ ο Πελέ δεν είχε αγωνιστεί, καθώς είχε έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, ο οποίος στην συνέχεια δεν του στάθηκε ιδιαίτερα εμπόδιο στο να παρουσιαστεί στον κόσμο και να αγαπηθεί από όλους!

Ο Πελέ με δυο γκολ του στον τελικό της Βραζιλίας βοήθησε την χώρα του να κατακτήσει το πρώτο της Παγκόσμιο Κύπελλο, να τηρήσει την υπόσχεση στον πατέρα του και να ξεκινήσει το ταξίδι του για τον μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου!