Μετά από εννέα γκολ στο ενεργητικό της στα δύο τελευταία παιχνίδια της στο “Έτιχαντ” η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε στο μηδέν. Η ομάδα που μπόρεσε να της βάλει φρένο ήταν η Κοπεγχάγη, με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται στο “Πάρκεν” στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Champions League και να μένουν στο 0-0, με τους γηπεδούχους να παίρνουν έτσι τον δεύτερο βαθμό τους στον 7ο όμιλο και τους πρωταθλητές Αγγλίας να φτάνουν στους 10.
Το πρώτο μέρος στο “Πάρκεν” δεν είχε ούτε Χάλαντ (τον άφησε στον πάγκο ο Γκουαρδιόλα ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι της Premier League με την Λίβερπουλ) ούτε γκολ, όμως προσέφερε ουκ ολίγες συγκινήσεις στο φίλαθλο κοινό, με τρεις μεγάλες φάσεις να το σημαδεύουν.
Η πρώτη έλαβε χώρα στο 11ο λεπτό, με τον Ρόδρι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με εκπληκτικό μακρινό σουτ αλλά το γκολ να μη μετράει κατόπιν ελέγχου της φάσης από το VAR αφού υποδείχτηκε επιθετικό φάουλ σε χέρι του Μαχρέζ πριν η μπάλα στρωθεί στα πόδια του Ισπανού μέσου.
Η δεύτερη φάση είχε και πάλι (αρνητικό) πρωταγωνιστή τον Μαχρέζ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Ακάντζι από το ύψος της μικρής περιοχής η μπάλα σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Μπόιλεσεν, με τον διαιτητή να πηγαίνει στο μόνιτορ και εκεί να βλέπει την παράβαση, για να δείξει κατόπιν την άσπρη βούλα.
Ο Μαχρέζ ανέλαβε την εκτέλεση όμως νικήθηκε πανηγυρικά από τον κίπερ Γκραμπάρα και το 0-0 παρέμεινε, με τον Αλγερινό να γίνεται ο τρίτος παίκτης των πολιτών που χάνει πέναλτι στο Champions League μετά από τους Σέρχιο Αγκουέρο (4) και Γκαμπριέλ Ζεσούς (1).
Λίγα λεπτά αργότερα τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τους πρωταθλητές Αγγλίας, με τον Σέρχιο Γκόμεθ να τραβάει τον Χάραλντσον λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και τον διαιτητή να του δείχνει απευθείας κόκκινη κάρτα στο 30ο λεπτό, μετά από έλεγχο της φάσης μέσω VAR.
Ο Γκουαρδιόλα θυσίασε τον Μαχρέζ στο 32ο λεπτό για να καλύψει το κενό στην άμυνα με τον Ρούμπεν Ντίας (έκανε τριάδα στην άμυνα μαζί με τους Ακάντζι και Λαπόρτ), με τη συνέχεια ως το φινάλε του πρώτου μέρους να βρίσκει την Σίτι να έχει μεν τη μπάλα στα πόδια της αλλά την Κοπεγχάγη να κλείνει καλά τους χώρους παίζοντας και με αριθμητικό πλεονέκτημα.
Στο δεύτερο μέρος η κατάσταση δεν άλλαξε δραματικά και η εικόνα ως το 65′ ήταν ενδεικτική, με την Σίτι να έχει περισσότερο τη μπάλα στα πόδια αν και με παίκτη λιγότερο αλλά να αδυνατεί να την κυκλοφορήσει γρήγορα και ως απόρροια αυτού να έχει μόνο μία επικίνδυνη στιγμή, το φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής του Ντε Μπρόινε που εξουδετέρωσε ο Γκραμπάρα.
Η Κοπεγχάγη είχε τη στιγμή της στο 74′ όταν ο Γιοχάνεσον δεν πρόλαβε να βρει τη μπάλα με προβολή του στο ύψος της μικρής περιοχής για να την προωθήσει στην ανυπεράσπιστη εστία, ενώ στο 77ο λεπτό ο Γκουαρδιόλα έκανε κίνηση από τον πάγκο που δεν συμπεριελάμβανε όμως τον Χάλαντ, με τους Φόντεν και Μπερνάρντο Σίλβα να μπαίνουν στο χορτάρι.
Στο 84′ οι πολίτες απείλησαν εις διπλούν, αρχικά με το σουτ του Κανσέλο (απέκρουσε σε κόρνερ ο Γκραμπάρα) και εν συνεχεία με κεφαλιά του Άλβαρες (πάνω από το οριζόντιο δοκάρι) ενώ η Κοπεγχάγη “απάντησε” στο 90′ με το φιλόδοξο σουτ του Στάμενιτς που έφυγε άουτ.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Γκραμπάρα, Λουντ, Κοτσολάβα (80′ Ντικς), Μπόιλεσεν, Γέλερτ, Στάμενιτς (90′ Μουκαϊρού), Λεράγκερ, Κρίστιανσεν, Κλάεσον, Χάραλντσον (59′ Γιοχάνεσον), Νταραμί

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κανσέλο, Ακάντζι, Λαπόρτ (88′ Άκε), Γκόμεζ, Γκιουντογκάν, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (77′ Μπερνάρντο Σίλβα), Μαχρέζ (32′ Ντίας), Άλβαρες, Γκρίλις (77′ Φόντεν)