Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να βάλει δύσκολα στον Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος επικράτησε 2-0 σετ κατέκτησε το Astana Open και πανηγύρισε τον 90 τίτλο της καριέρας του.
Η κατάρα του Στέφανου Τσιτσιπά στα ATP 500 συνεχίστηκε. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε 2-0 σετ του 24χρονου Έλληνα και κατέκτησε το Astana Open. Ο Τσιτσιπάς έτσι έφτασε τους εννιά χαμένους τελικούς σε ATP 500 τουρνουά.
Στην αντίπερα όχθη ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά το Τελ Αβίβ κατέκτησε και το τουρνουά στην Αστάνα και έφτασε τους 90 τίτλους στην καριέρα του.
Το ματς: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε καλά στον αγώνα. Ήταν συγκεντρωμένος, είχε καλές επιλογές και κρατούσε εύκολα το σερβίς του. Μάλιστα, προσπαθούσε να γεμίζει και τα service games του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος επιστράτευε ορισμένα εντυπωσιακά χτυπήματα.
Όλα πήγαιναν καλά για τον Έλληνα τενίστα μέχρι το όγδοο game. Εκεί ουσιαστικά έκανε μαζεμένα όλα τα λάθη του, δεν είχε πρώτο σερβίς και έτσι ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε διπλό break point το οποίο εκμεταλλεύτηκε για να σπάσει το σερβίς του Στέφανου Τσιτσιπά.
Στη συνέχεια ο Νόβακ Τζόκοβιτς σέρβιρε για να κλείσει το σετ και φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία για να κάνει το 1-0 με 6-3.
Με την έναρξη του δεύτερου σετ ο Νόβακ Τζόκοβιτς έδειξε ότι ήθελε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ που είχε για να κάνει γρήγορα break και να πάρει το πάνω χέρι. Στο τρίτο game ο Σέρβος είχε δύο break points, όμως ο Τσιτσιπάς κατάφερε να απαντήσει και να κρατήσει το σερβίς του.
Δε συνέβη όμως το ίδιο και στο πέμπτο game. Ο Νόλε εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Τσιτσιπά κατάφερε να προηγηθεί με 0-40 και στη συνέχεια έσπασε το σερβίς του Έλληνα τενίστα. Έπειτα κράτησε και το σερβίς του για το 4-2.
Από εκεί και πέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς κράτησε απλά το σερβίς του και κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση της νίκης και του τίτλου.