Ήταν το πιο ιστορικό γήπεδο της Αγγλίας και ένα από τα πιο θρυλικά στον κόσμο. Η εποχή του όμως είχε περάσει και η απόφαση είχε παρθεί να γίνει σκόνη και άμμος, πριν αναγεννηθεί ξανά στην σημερινή μορφή του. Ο λόγος για το Γουέμπλεϊ που ο τελευταίος επίσημος αγώνας που φιλοξένησε ήταν εκείνος μεταξύ Αγγλίας και Γερμανίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002.
Το ματς ήταν προγραμματισμένο για τις 7 Οκτωβρίου. Οι οιωνοί από νωρίς δεν ήταν καλοί για τα «τρία λιοντάρια» μιας και είχαν διαρρεύσει στον τύπο οι κλήσεις των διεθνών παικτών, κάτι για το οποίο ασκήθηκε μεγάλη κριτική στον ομοσπονδιακό τεχνικό, Κέβιν Κίγκαν. Αμφότερες οι ομάδες έπαιξαν με σύστημα 4-4-2, ενώ ερωτηματικά είχε προκαλέσει η επιλογή του Κίγκαν να βάλει αμυντικό χαφ τον τωρινό προπονητή της Εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.
Ο αγώνας
Το μοναδικό γκολ του αγώνα μπήκε στο 14ο λεπτό από τον Ντίτμερ Χάμαν. Ο Πολ Σκόουλς έκανε φάουλ στον Μίκαελ Μπάλακ και ο Χάμαν άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 32 μέτρα. Οι προσπάθειες του Άντι Κόουλ και του αρχηγού Τόνι Άνταμς, αναχαιτίστηκαν επιτυχώς από τον ίσως καλύτερο τερματοφύλακα της εποχής, τον Όλιβερ Καν. Λίγα πράγματα συνέβησαν στην επανάληψη, με μόνη ευκαιρία των Άγγλων ένα χτύπημα φάουλ του Μπέκαμ. Η Γερμανία θα μπορούσε να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα με τον Μεμέτ Σολ αλλά ο Ντέιβιντ Σίμαν κατάφερε και έσωσε την εστία του από την παραβίαση. Μάλιστα, κάποιοι κατηγόρησαν τον Σίμαν για την αντίδραση του στο σουτ του Χάμαν, που έκανε το 1-0.

 

Οι αναταράξεις μετά την ήττα
Ο Κέβιν Κίγκαν παραιτήθηκε αμέσως μετά το τέλος του ματς και ανέλαβε προσωρινά ο προπονητής της Εθνικής κάτω των 21, Χάουαρντ Γουίλκινσον.
Στην συνέχεια η Ομοσπονδία προσέλαβε τον Σβεν-Γκόραν Έρικσον, ο οποίος νίκησε τη Γερμανία με 5-1 για τα προκριματικά (όπου και προκρίθηκε η Αγγλία στο Μουντιάλ). Το γκολ του Χάμαν ήταν το τελευταίο που μπήκε στο παλιό Γουέμπλεϊ… Αργότερα, σε μία συνέντευξη, ο Γερμανός διεθνής δήλωσε πως μετάνιωσε που ο Κίγκαν παραιτήθηκε μετά την αναμέτρηση, μιας και υποστήριζε φανατικά το Αμβούργο όταν βρισκόταν αυτός εκεί.
Μπορεί το παλιό στάδιο να γκρεμίστηκε αλλά αναγεννήθηκε σε ένα ακόμα πιο θρυλικό γήπεδο. Όπως και να έχει κανείς το Νησί δεν θα ξεχάσει αυτά που έζησε στο συγκεκριμένο γήπεδο… Αγώνες της Εθνικής Αγγλίας, τελικούς Κυπέλλου, ακόμα και συναυλίες που συντάρασαν ολόκληρο το Λονδίνο!