Το μονοθέσιο με το οποίο ο τεράστιος Michael Schumacher κατέκτησε τον τίτλο του Πρωταθλητή στην F1 του 2003, θα δημοπρατηθεί στις αρχές Νοεμβρίου.
Είναι ένα από τα καλύτερα μονοθέσια της Ferrari στην ιστορία της Formula 1 και θα δημοπρατηθεί στις 9 Νοεμβρίου στη Γενεύη από τον οίκο Sotheby’s.
Η Ferrari 2003-GA, το μονοθέσιο με το οποίο ο σπουδαίος Michael Schumacher κατέκτησε τον έκτο από τους 7 τίτλους του στη Formula 1– τον προτελευταίο από τους 5 σερί- έχει αριθμό 229 στα αρχεία της Ferrari F1. Στον τελευταίο του αγώνα (Ιαπωνικό GP) με το συγκεκριμένο μονοθέσιο, ο Michael Schumacher τερμάτισε στην όγδοη θέση που του εξασφάλιζε τους δύο βαθμούς που χρειαζόταν έναντι του έτερου διεκδικητή του Πρωταθλήματος, Kimi Raikkonen.

Με το συγκεκριμένο μονοθέσιο 2003-GA, ο Schumacher σημείωσε τις πέντε από τις έξι νίκες του εκείνης της σεζόν, καθώς ήταν διαθέσιμο από τη Ferrari για ντεμπούτο στη μέση της αγωνιστικής σεζόν και όχι από την αρχή. Με 943 ίππους στις 19.000 σ.α.λ., ο V10 κινητήρας των 3,0 λίτρων χωρητικότητας, είχε να αντιμετωπίσει τα 600 κιλά του μονοθέσιου. Θεωρούμενο ευρέως ως ένα από τα πιο επιτυχημένα μονοθέσια στην ιστορία της F1, το 229 επωφελήθηκε από βελτιωμένη αεροδυναμική.

Στο video που ακολουθεί, βλέπουμε τον Mick Schumacher (ο οποίος ήταν 14 χρονών και έκανε μαζί με τον πατέρα του σκι την ημέρα του ατυχήματος που οδήγησε τον Michael Schumacher στη σημερινή του κατάσταση) να μιλά για τις επιδόσεις του αυτοκινήτου και τη συμπεριφορά του στην πίστα, όπου είχε τη χαρά να το οδηγήσει. Μετά τη δημοπρασία, ο νέος ιδιοκτήτης του μονοθέσιου, θα το παραλάβει έτοιμο για πίστα. Μέσα στο 2022 έγιναν οι εργασίες πλήρους αποκατάστασής του και από τότε έχει διανύσει μόλις 240 χιλιόμετρα.