Μια ψυχωμένη Ίντερ, πήρε σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Μπαρτσελόνα στο Μιλάνο, έχοντας για «όπλο» της την σπουδαία αμυντική της λειτουργία!
Η Νάπολι που κατέβηκε σήμερα στο Άμστερνταμ για να αντιμετωπίσει τον Άγιαξ δεν παίζεται… Κάπως έτσι οι Ιταλοί σάρωσαν με 6-1 τον Αίαντα, σε ένα αποτέλεσμα που κάνει ένα μεγάλο… κρότο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Την ίδια στιγμή η Λίβερπουλ χωρίς να ανεβάσει ρυθμό κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε απέναντι στη Ρέιντζερς τη νίκη με 2-0.

ΙΝΤΕΡ 1-0 ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Μπαρτσελόνα να μπαίνει πιο δυνατά, έχοντας την κατοχή της μπάλας, ωστόσο την πρώτη ευκαιρία τη δημιούργησε η Ίντερ στο 7’, μετά από γρήγορη αντεπίθεση και βολίδα του Τσαλχάνογλου, την οποία απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Τερ Στέγκεν. Στο 12’ ο Ραφίνια εκτέλεσε κόρνερ και ο Μάρκος Αλόνσο έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ονάνα, ενώ στο 14’ ο Σκρίνιαρ απομάκρυνε τελευταία στιγμή, πριν μια συρτή σέντρα του Αλόνσο φτάσει στον… οπλισμένο Λεβαντόφσκι.
Στο 14’ μια καρφωτή κεφαλιά του Κρίστενσεν κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Ίντερ, ενώ στο 21’ ένα μακρινό σουτ του Ντιμάρκο κόντραρε στον Κρίστενσεν και κατέληξε κόρνερ. Στο 23’ ο Γκαρθία έκανε χέρι εντός περιοχής, αλλά ο διαιτητής τσέκαρε τη φάση στο VAR, δίνοντας οφσάιντ του Μαρτίνεζ στο ξεκίνημα της φάσης.
Στο 29’ ο Κορέα βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Μπαρτσελόνα και νίκησε τον Ονάνα, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ στο 36’ ο πιο δραστήριος επιθετικά παίκτης των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίχρονο, Ντεμπελέ, έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια και σουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, από πλάγια θέση. Τελικά, ή Ίντερ ήταν εκείνη που πήρε το προβάδισμα, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μετά από αντεπίθεση ο Τσαλχάνογλου έπιασε άπιαστο μακρινό συρτό σουτ, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Τερ Στέγκεν!
Ίδιο το σκηνικό και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, με την Μπαρτσελόνα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει φάσεις. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 61’ για να «αγγίξουν» την ισοφάριση οι «μπλαουγκράνα», με τον Ντεμπελέ να μπαίνει στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων και να στέλνει την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ονάνα.
Στο 67’ ο Πέδρι σκόραρε για την Μπαρτσελόνα μετά από σέντρα του Ντεμπελέ και άστοχη έξοδο του Ονάνα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από εισήγηση του VAR, αφού η μπάλα είχε βρει στο χέρι του Φατί πριν φτάσει στον 19χρονο επιθετικό.
Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Τσάβι ήρθε στο 88’, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντεμπελέ, ο Μπουσκέτς βρέθηκε φάτσα με την εστία, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Τα αποτελέσματα του 3ου ομίλου:
Μπάγερν Μονάχου – Πλζεν 5-0
Ίντερ-Μπαρτσελόνα 1-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΓΙΑΞ 1-6 ΝΑΠΟΛΙ
Μετά τα αποτελέσματα αυτά η Νάπολι παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου έχοντας τρεις νίκες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές ενώ οι «ρεντς» ακολουθούν μετά και τη σημερινή τους επικράτηση τρεις βαθμούς λιγότερους, έξι, στη δεύτερη θέση.
Στο «Γιόχαν Κρόιφ» η Νάπολι δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι με αποτέλεσμα ο Άγιαξ, που ήταν πιο επιθετικός στην αρχή να σκοράρει στο 9ο λεπτό με τον Κούντους, στον οποίο χτύπησε η μπάλα και άλλαξε πορεία καταλήγοντας στα δίχτυα.
Ωστόσο, το γκολ αυτό φαίνεται πως αφύπνισε τους παίκτες της Νάπολι, οι οποίοι έκαναν την ανατροπή, πετυχαίνοντας έξι γκολ. Αρχικά, απάντησαν στο 18ο λεπτό με τον Ρασπαρόντι και στη συνέχεια με τον Ντι Λορέντσο έκαναν το 2-1, παίρνοντας «κεφάλι» στο σκορ. Στο 45ο λεπτό ο Ζιελίνσκι έκανε το 3-1 με τους Ιταλούς να σκοράρουν το τέταρτό τους γκολ στην αρχή του δεύτερου 45λέπτου, με τον Ρασπαρόντι στο 47’. Η συνέχεια ήταν ανάλογη… Στο 63ο λεπτό ο Κβαρατσκέλια έκανε το 5-1 και στο 81ο λεπτό ο Σιμεόνε έγραψε το τελικό 6-1.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 2-0 ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ
Η Λίβερπουλ μπήκε αποφασισμένη να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα την έβαζε από νωρίς στη θέση του οδηγού και αυτό το βρήκε μόλις στο 7ο λεπτό, με τον παίκτη μάλιστα που έχει γνωρίσει τη μεγαλύτερη αμφισβήτηση το τελευταίο διάστημα για τις (προβληματικές) εμφανίσεις του. Αυτός ήταν ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, με τον δεξιό μπακ της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ να γράφει το 1-0 με υποδειγματική απευθείας εκτέλεση φάουλ και να πανηγυρίζει το 6ο έκτο γκολ του με την κόκκινη φανέλα με αυτό τον τρόπο.
Τα επόμενα λεπτά βρήκαν τους ρεντς να πιέζουν και να χάνουν πολύ καλές ευκαιρίες με τους Ντίας και Σαλάχ μέχρι το 15′, για να ανεβάσουν και πάλι στροφές έπειτα από τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου με κυριότερο εκφραστή των επιθετικών τους προσπαθειών τον Νούνιες αλλά να βρίσκουν τον ΜακΓκρέγκορ να κατεβάζει τα ρολά (έξι επεμβάσεις στο πρώτο μέρος).
Κάπως έτσι έμεινε το 1-0 ως το φινάλε του πρώτου μέρους, αποτέλεσμα που αδικούσε την πολύ καλή Λίβερπουλ και κολάκευε την Ρέιντζερς, η οποία δεν απείλησε ούτε μία φορά και δέχτηκε διψήφιο αριθμό τελικών ευκαιριών από την αντίπαλό της.
Η εικόνα έμεινε ίδια και απαράλλακτη και στο δεύτερο μέρος, με την Λίβερπουλ να μπαίνει και πάλι με ορμή και να μην αργεί να βρει το δεύτερο γκολ. Αυτό ήρθε στο 53ο λεπτό, με τον Ντίας να κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του και τον Σαλάχ να αναλαμβάνει την εκτέλεση, για να γράψει το 2-0 και ουσιαστικά να καθαρίσει την υπόθεση τρίποντο για την ομάδα του.
Αυτό ήταν το 35ο γκολ του Αιγύπτιου στο Champions League (δεύτερος στη σχετική λίστα των σκόρερ για λογαριασμό αγγλικων ομάδων στο Champions League, πίσω μόνο από Αγκουέρο και Ντρογκμπά που έχουν 36 γκολ), με την Λίβερπουλ να ελέγχει στη συνέχεια το ματς και να φτάνει σε μία άνετη νίκη, έχοντας περισσότερες από 20 τελικές προσπάθειες απέναντι σε μία Ρέιντζερς που φάνηκε επιθετικά μόνο στα τελευταία πέντε λεπτά.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Χέντερσον (70′ Φαμπίνιο), Τιάγκο, Σαλάχ, Ζότα (69′ Φιρμίνο), Ντίας, Νούνιες
ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ: ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνιέρ, Γκόλντσον, Ντέιβις (66′ Τζακ), Κινγκ, Μπάρισιτς, Λούνστραμ, Ντέιβις, Τίλμαν (66′ Σακάλα), Κεντ, Μορέλος
Τα αποτελέσματα του 1ου ομίλου:
Άγιαξ – Νάπολι 1-6 
Λίβερπουλ – Ρέιντζερς 2-0 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ 2-0 ΑΤΛΕΤΙΚΟ
Μπορεί το Βέλγιο να φημίζεται για τις σοκολάτες του, όμως η επίσκεψη της Ατλέτικο στην έδρα της Μπριζ αποδείχτηκε σκέτη πίκρα: οι γηπεδούχοι την κέρδισαν εύκολα (2-0) κι έκαναν το 3/3 στον όμιλο, την στιγμή που η ομάδα του Σιμεόνε παραπαίει στην 4η θέση.
Απίθανη, μοναδική η σταχτοπούτα του φετινού Champions League. Η ομάδα του Χόεφκενς ήταν γλύκα και κέρασε… πίκρα τους Ροχιμπλάνκος, έκανε το 3Χ3 χωρίς να δεχτεί γκολ (!) και συνέχισε την ξέφρενη πορεία της.
Η πρωτοπόρος του 2ου ομίλου Κλαμπ Μπριζ υποδέχτηκε την Ατλέτικο Μαδρίτης στο κατάμεστο Γιαν Μπρέιντελ, με την πρωταθλήτρια Βελγίου να προέρχεται από το εντυπωσιακό 4-0 στην Πορτογαλία.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 26ο λεπτό, όμως ο Μοράτα παρά την απίθανη κάθετη, δεν μπόρεσε να γράψει το 1-0 απέναντι στον Σιμόν Μινιολέ που κράτησε ανέπαφη την εστία του για ακόμα ένα παιχνίδι.
Δέκα λεπτά μετά, ωστόσο η Ατλέτικο του Σιμεόνε πλήρωσε τη χαμένη ευκαιρία του Άλβαρο Μοράτα. Ο Τζούντγκλα με εξαιρετική ενέργεια γύρισε στον Σόουα, που σε κενό τέρμα έβαλε φωτιά στο Ζαν Μπρέιντελ για το 1-0 του ημιχρόνου.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν από εκεί που έκλεισαν το πρώτο μέρος βάζοντας τις βάσεις για το 3ο συνεχόμενο τρίποντο. Από δημιουργός ο Τζούντγκλα έγινε εκτελεστής, με ένα ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή, έγραψε το 2-0 στο 62′.
Από εκεί και μετά ο Σιμεόνε έκανε αλλαγές και προσπάθησε να πιέσει όμως, τίποτα δε πήγαινε καλά για τους Ροχιμπλάνκος. Ο Νίλσεν έδωσε… ελπίδα στην Ατλέτκο, όμως ο Γκριεζμάν κλώτσησε στο οριζόντιο δοκάρι το «δώρο» Δανού, με το 2-0 να μένει μέχρι το τέλος και τη Μπριζ να παίρνει μία σπουδαία νίκη.

ΠΟΡΤΟ 2-0 ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ
Στο άλλο… τρελό παιχνίδι του ομίλου η Λεβερκούζεν είδε το VAR να της στερεί το 0-1 στο 16ο λεπτό. Ο Οντόι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κόστα, ωστόσο είχε γίνει φάουλ την αρχή της φάσεις.
Από εκεί και μετά η επόμενη φάση ήρθε στο 42ο λεπτό, όταν ο Ταρέμι σκόραρε, αλλά μετά από απόφαση του VAR φάση γύρισε στην άλλη εστία για χέρι – πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων, όμως ο Σικ άφησε το… δώρο να πάει χαμένο, με τον Κόστα να αποκρούει και το 0-0 να παραμένει.
Στην επανάληψη η Πόρτο μετά τη βαριά εντός έδρας τεσσάρα από τη Μπριζ, έβγαλε αντίδραση. Με δύο ασίστ του Ταρέμι στο 69ο και 87ο λεπτό, οι Ζαϊντού και Γκαλένο έστειλαν στον πάτο του ομίλου την Ατλέτικο και πλέον είναι 2η πάνω από τη σημερινή της αντίπαλο.
Τα αποτελέσματα του 2ου ομίλου:
Κλαμπ Μπριζ – Ατλέτικο 2-0
Πόρτο – Λεβερκούζεν 2-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΪΝΤΡΑΧΤ 0-0 ΤΟΤΕΝΑΜ
Η Τότεναμ μπήκε με περισσότερη ενέργεια και θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, αν ο Κέιν δεν ήταν τόσο επιπόλαιος. Στο 12’ δεν πρόλαβε να βάλει σωστά το πόδι του, στο 25’ έκανε κακό πλασέ και στο 28’ είχε σουτ που δεν βρήκε στόχο. Μετά το ημίωρο, η Άιντραχτ ισορρόπησε και στο 38’ είχε τη δική της καλή στιγμή με τον Ρόντε, ο οποίος είχε την πρώτη τελική εντός στόχου.
Δύο λεπτά αργότερα, ο Σον έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Τραπ, ενώ στο 43’ ο Πέρισιτς είχε σουτ, που μπλοκαρίστηκε, σε μια σπουδαία φάση για να ανοίξει το σκορ. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0, που σε καμία περίπτωση δεν αντικατόπτριζε την εικόνα του αγώνα.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης, οι Γερμανοί απείλησαν με τον Κνάουφ (50’), που ανάγκασε τον Γιορίς σε εντυπωσιακή επέμβαση, όμως, η συνέχεια ανήκε στους «σπερς». Κέιν (51’) και Σον (54’) δεν βρήκαν και πάλι στόχο, με τον Αντόνιο Κόντε να κάθεται σε… αναμμένα κάρβουνα, βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να πετύχει το πολυπόθητο γκολ.
Όμως, παρά το δυναμικό ξεκίνημα, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Μετά το 65’, ο ρυθμός έπεσε και οι δύο ομάδες έδειχναν να βολεύονται με την ισοπαλία, μετά και το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα. Η τελευταία καλή στιγμή ήρθε στο 83’ από τον Σον, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τραπ. Έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.
Τα αποτελέσματα του 4ου ομίλου:
Άιντραχτ-Τότεναμ 0-0
Μαρσέιγ-Σπόρτινγκ 4-1