Για όλα όσα αφορούν την Ανόρθωση μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 ο εκπρόσωπος τύπου της ΑΕΚ Κυριάκος Δημητρίου.
Η μεγάλη νίκη επί της Ανόρθωσης, το ματς-πρόκληση ου ακολουθεί με την Φενέρ, η γκολάρα και η… ανανέωση του Γκιούρτσο και οι ασχήμιες από μερίδα φίλων της Ανόρθωσης.

Για την μεγάλη νίκη επί της Ανόρθωσης: «Το αποτέλεσμα κόντρα στην Ανόρθωση ήταν κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενο. Θέσαμε στόχο την επιστροφή στις νίκες για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και τον πετύχαμε. Το γεγονός ότι ήρθε με ένα τέτοιο σκορ μας δίνει ακόμα περισσότερη ώθηση και ψυχολογία ενόψει Φενέρ. Θα μπούμε στο αεροπλάνο για την Κωνσταντινούπολη οπλισμένοι με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και είναι σημαντικό αυτό».

Τώρα το παιχνίδι με την Φενέρ: «Παίζουμε με ένα μεγαθήριο σε μια κάτι παραπάνω από καυτή έδρα, μια ομάδα με πολλαπλάσιο προϋπολογισμό αλλά αποδείξαμε από το πρώτο παιχνίδι ότι εφόσον παρουσιαζόμαστε όπως πρέπει μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τον κάθε αντίπαλο. Είναι τεράστια η πρόκληση. Το ξέρουν άπαντες ότι έχουμε την δυνατότητα σε ένα τέτοιο παιχνίδι να γράψουμε το όνομα μας με χρυσά γράμματα στην ιστορία».

Για το πρόγραμμα: «Αναχωρούμε την Τετάρτη στις 9.00 το πρωί με ενδιάμεσο σταθμό την Ρόδο. Το απόγευμα θα γίνει η προπόνηση στις 19:30 και νωρίτερα στις 18:30 η διάσκεψη τύπου του προπονητή μας».

Είναι όλοι ενήμεροι για την ιδιαιτερότητα του αγώνα έτσι; «Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν. Είναι ένα παιχνίδι κάτι παραπάνω από ιστορικό, ψάχνω να βρω τον χαρακτηρισμό πέραν του ιστορικού. Ξέρουμε ότι είναι ένα ματς με υψηλό βαθμό δυσκολίας αλλά θα πάμε αποφασισμένοι και με πίστη».

Πόσο κόσμο θα έχετε στην Κωνσταντινούπολη; «Πέραν από την ναυλωμένη πτήση θα έχουμε και κόσμο που θα ταξιδέψει μεμονωμένα. Δεν μπορώ να πω αριθμό καθώς δεν αρχίσαμε να διαθέτουμε ακόμα τα εισιτήρια».

Για τα αγωνιστά νέα: «Ο Εγγλέζου έγινε αλλαγή λόγω κούρασης. Ο Πόνς αισιοδοξούμε ότι θα είναι έτοιμος για την αποστολή και ο Κάσας δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και θα τον δούμε για το παιχνίδι με τον Άρη. Κάσας, Ρομό και Ασάντε δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο ευρωπαϊκό παιχνίδι».

Για τον Γκιούρτσο και το θέμα ανανέωσης του συμβολαίου του: «Έχουμε αποδείξει ότι τους ποδοσφαιριστές που θέλουμε να τους κρατήσουμε τους κρατάμε. Προηγήθηκε η ανανέωση του Τσάβι Ροκα αφού κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένο το έργο του. Από κει και πέρα, το κάθε πράγμα στον καιρό του. Είναι τόσο πιεσμένο το πρόγραμμα που ακόμα και οι ποδοσφαιριστές δεν σκέφτονται κάτι άλλο πέραν από το επόμενο παιχνίδι».

Για τα όσα έγιναν με την λήξη του αγώνα: «Τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. Είναι μια ευκαιρία εφαρμογής της λειτουργίας της κάρτας φιλάθλου. Αυτοί η μειοψηφία που τα έκανε προσβάλει τον υγιές φίλαθλο και αμαυρώνει το ιστορικό σωματείο της Ανόρθωσης».