Για το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ κι ότι αφορά την ΑΕΛ μίλησε στον Super Sport FM 104.0 ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας της Λεμεσού, Πλουτής Αβραάμ.

Για την προετοιμασία: «Έχουμε ακόμα δύο προπονήσεις για να ολοκληρωθεί η προετοιμασία γι’ αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι. Ξεπεράστηκαν αρκετά από τα αγωνιστικά προβλήματα, αφού επέστρεψαν σε κανονικό ρυθμό προπόνησης ο Μεντόγεβιτς και ο Νεοφύτου. Είχε προηγηθεί η επιστροφή του Σάντος, του Μιραλάς και του Τεϊσέιρα. Ο Φιλίποβιτς θα χρειαστεί ακόμα χρόνο, μετά το τέλος της άλλης εβδομάδας θα είναι έτοιμος. Ο Κατσανίκλιτς θα είναι εκτός. Απ’ εκεί και πέρα, ο προπονητής μας είναι της φιλοσοφίας πως πρέπει ο ποδοσφαιριστής να είναι απόλυτα έτοιμος για να αγωνιστεί».

Για την εικόνα: «Παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα ήταν βελτιωμένη. Τώρα υπάρχει νέος προπονητής που θέλει να δείξει το δικό του πρόσωπο, να βάλει τα δικά του στοιχεία. Ήταν δύσκολο για τον ίδιο γιατί είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα τραυματισμού. Δεν μπόρεσε να δουλέψει σε αυτές τις 15 μέρες όπως ο ίδιος θα ήθελε να δουλέψει. Θα βασιστεί σε αυτούς που είναι έτοιμοι, γιατί θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Για το ότι ο περισσότερος κόσμος της ΑΕΛ δεν πιστεύει στην ομάδα:  «Είμαστε στο 2% που εξακολουθεί να πιστεύει την ομάδα. Δεν αδικώ το 98% που έχει απογοητευτεί. Απογοητεύσαμε τον κόσμο μας, απογοητευτήκαμε και εμείς οι ίδιοι που περιμέναμε πως θα πηγαίναμε στο ΓΣΠ για να διεκδικήσουμε πολλά περισσότερα πράγματα. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν, όμως πρέπει να μπορέσουμε να καλύψουμε μέρος από το χαμένο έδαφος, ώστε στο υπόλοιπο της περιόδου να διεκδικήσουμε τους στόχους μας. Είναι νωρίς στη σεζόν ακόμα, αρκεί τα λόγια να γίνονται πράξεις».

Για την παρουσία του κόσμου στο ΓΣΠ: «Έχουμε καλή ένδειξη. Πιστεύω πως περισσότεροι από 1000 θα βρίσκονται στο πλάι της ομάδας. Παίζουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, με μία πολύ ποιοτική ομάδα στην έδρα της. Όμως θα πάμε για τη νίκη».

Για τον πρόεδρο: «Σίγουρα απογοητεύτηκε από την εικόνα της ομάδας στα πρώτα παιχνίδια. Έκανε πάρα πολλά για να δημιουργήσει μία δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα, όμως δεν βγήκαν κάποια πράγματα. Πιστεύει στην ομάδα».