Η ΑΕΛ συνεχίζει την προετοιμασία της για το ματς με το ΑΠΟΕΛ με τους γαλαζοκίτρινους να θέλουν βαθμολογικό κέρδος από την αναμέτρηση. Η ομάδα είναι σε δυσμενή θέση, καθώς βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και χρειάζεται άμεσα να πάρει βαθμούς στα επόμενα παιχνίδια για να μην μπλεχτεί και σε ανεπιθύμητες περιπέτειες.
Ο Τσέντομιρ Γιανέφσκι
έχει προσπαθήσει σε αυτό το 15νθήμερο να περάσει κάποια πράγματα από τη φιλοσοφία του στην προσπάθεια του να αλλάξει την εικόνα και να την παρουσιάσει βελτιωμένη. Ο Σκοπιανός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στους Μπάστο, Κασάνικλιτς, Φιλίπποβιτς και Συλβέστρο.
Το πιθανότερο σενάριο είναι να δούμε την ΑΕΛ να παρατάσσεται με τετράδα στην άμυνα
της και με δύο αμυντικά χαφ (Ζντραβκόφσκι, Μεντόγιεβιτς) σε μια προσπάθεια της ομάδας να ελέγξει την μεσαία γραμμή. Αν ο Σέρβος μπορεί και είναι έτοιμος να αγωνιστεί σαφώς και θα είναι στις βασικές επιλογές αφού είναι γνωστό τι μπορεί να προσφέρει όταν είναι καλά. Από εκεί και μπρος έχει ενδιαφέρον να δείξει τις επιλογές στην επίθεση αφού Σις και Μπεραχίνο πλέον έχουν ενσωματωθεί πλήρως και χτυπάνε και αυτοί πόρτα ενδεκάδας.
Σημαντικό όπλο για τον Γιανέφσκι είναι και η επιστροφή του Σάντος με τον Βραζιλιάνο να παίρνει θέση στο δεξί άκρο της άμυνα της ομάδας. Οι υπόλοιπες θέσεις πέραν των Ζντραβκόφσκι, Μεντόγιεβιτς, Σις, Μπεραχίνο και Σάντος αναμένεται να καλυφτούν από τους Μουριέλ, Τεσέϊρα, Φραντζή, Τζιαλμά, Τσιμπόλα και Μιραλάς

Αριστείδου Μιχαήλ