Στην μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο γραφείο τύπου της ομάδας του, ο πρόεδρος της Πάφος FC μίλησε και για την διαιτησία.

Η σεζόν μόλις ξεκίνησε, αλλά όλοι μιλούν ήδη για διαιτητικά λάθη και για όσα πρέπει να αλλάξουν. Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό;

Έχουμε δηλώσει τη θέση μας για αυτό εδώ και πολλά χρόνια και παραμένει η ίδια. Πιστεύουμε ότι το επίπεδο της διαιτησίας πρέπει να βελτιωθεί. ωστόσο είναι σημαντικό να γίνει σωστά. Όπως αναφέραμε, πρέπει να προσκαλέσουμε ξένους διαιτητές και να τους δώσουμε την ευκαιρία να συνεργαστούν με ντόπιους διαιτητές για να ανεβάσουν το επίπεδο με τη βοήθεια ανταγωνιστικού περιβάλλοντος και κοινής δουλειάς. Βλέπουμε επίσης μια μεγάλη ευκαιρία στους Κύπριους διαιτητές να εργαστούν στο εξωτερικό, να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους  και να αποκτήσουν εμπειρία από εκεί.

Η προσωπική μου άποψη για τον Μάζιτς είναι πιο θετική. Επί της εποχής του, βλέπουμε κάποιες θετικές αλλαγές, όπως για παράδειγμα ένας 24χρονος διαιτητής ήρθε να κρίνει την υψηλότερη κατηγορία, ένας 26χρονος διαιτητής προβιβάστηκε. Δουλεύει για να αλλάξει την αντίληψη της διαιτησίας. Εκτός από τους ορισμούς για τους αγώνες, όλο το σύστημα να είναι πιο ανοιχτό και διαφανές, να γνωρίζουν όλοι τι συμβαίνει. Το πιο σημαντικό θέμα στην ομοσπονδία γιατί πολλοί σύλλογοι είναι δυσαρεστημένοι είναι ότι παρά το γεγονός ότι δηλώνει και υπόσχεται ένα πράγμα, η ομοσπονδία κάνει το εντελώς αντίθετο. Όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος πιστεύει ότι εμείς με τις επενδύσεις και τους στόχους μας δεν το αξίζουμε αυτό. Αυτή τη στιγμή, η Ομοσπονδία δεν επενδύει σε ποδόσφαιρο και ποδοσφαιρικούς συλλόγους, όλα αυτά βαρύνουν τους επενδυτές και τους ιδιοκτήτες των ομάδων που θέλουν να δουν πιο ξεκάθαρες και σωστές αποφάσεις και προστασία των οικονομικών τους συμφερόντων.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ.