Πολύ σκληρή για να πεθάνει αποδείχτηκε η Μαρία Σάκκαρη σε ένα ακόμα ματς στην Πάρμα! Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε 2-6, 6-4, 6-4 της Μαρίνα Ζανέφσκα, νικώντας μαζί και τον κακό της εαυτό.
Η Σάκκαρη έμεινε πολύ μακριά από τα υψηλά της στάνταρ και δυσκολεύτηκε σε μεγάλο μέρος του αγώνα, ενώ μετά το πρώτο σετ χρειάστηκε τη βοήθεια του ιατρικού τιμ καθώς ένιωσε αδιαθεσία.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Σάκκαρη έχει πανηγυρίσει τη νίκη με ανατροπή στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει ως τώρα στη διοργάνωση.
Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει αύριο (Παρασκευή 30/9) την Ντάνκα Κόβινιτς από το Μαυροβούνιο, η οποία νωρίτερα επικράτησε της Τζασμίν Παολίνι με 6-4, 6-4.
Στο πρώτο σετ τα πράγματα ήταν δύσκολα για την Ελληνίδα, που αναλώθηκε σε εύκολα λάθη. Η Ζανέφσκα με δύο γρήγορα μπρέικ προηγήθηκε 5-1, με τη Σάκκαρη να μειώνει με δικό της μπρέικ σε 5-2. Η Βελγίδα, όμως, πήρε με σχετική άνεση το όγδοο γκέιμ και έκανε το 1-0 σετ με 6-2.
Μετά το τέλος του σετ η Μαρία Σάκκαρη ένιωσε μια αδιαθεσία και έδειξε να μην πατάει καλά στο παιχνίδι, ωστόσο κράτησε το σερβίς της και ανέβασε σταδιακά ρυθμό για δυνατό προβάδισμα με 5-2. Η Βελγίδα απάντησε με δικό της μπρέικ για το 5-3, όμως η Ελληνίδα συνέχισε να ελέγχει το ματς και έκανε το 1-1 σετ με 6-4.
Το ματς πήρε «φωτιά» στο τρίτο σετ. Η Σάκκαρη έκανε μπρέικ με το «καλημέρα» και η Ζανέφσκα απάντησε με love service game για το 1-1. Αντίστοιχα, στη συνέχεια οι δύο παίκτριες έφτασσαν με ισάριθμα μπρέικ στο 4-3. Η Σάκκαρη επέστρεψε από το 0:40, σταματώντας τρία μπρέικ πόιντς και ισοφάρισε εντυπωσιακά σε 3-3.
Με νέο μπρέικ έφτασε στο 5-4 και έφτασε στη νίκη με 6-4 έπειτα από τρία χαμένα ματς πόιντς και ένα χαμένο μπρέικ πόιντ της αντιπάλου της.