Σαν σήμερα το 2016 το ΑΠΟΕΛ πανηγύριζε μια μεγάλη εκτός έδρας ευρωπαϊκή νίκη που στην συνέχεια έμελλε να στείλει την ομάδα και στην επόμενη φάση.
Οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν 1-0 του Ολυμπιακού Πειραιώς στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για τους ομίλους του Europa League με γκολ του Πιέρου Σωτηρίου.
Το ΑΠΟΕΛ τερμάτισε στην κορυφή εκείνου του ομίλου στον οποίο συμμετείχαν επίσης η Γιανγκ Μπόις και η Αστάνα και μάλιστα προκρίθηκε και από την φάση των «32» στην φάση των «16» αποκλείοντας την Μπιλμπάο.

Το ρεπορταζ του αγώνα το Καραϊσκάκη:
Με γκολ του Σωτηρίου από το 10′ το ΑΠΟΕΛ κέρδισε τον Ολυμπιακό με 1-0 μέσα στο Καραϊσκάκη για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.
Οι πρωταθλητές μας έπαιξαν έξυπνα, σκόραραν νωρίς και μετά κλείστηκαν με τον ΟΣΦΠ να… πετά μεγάλο μέρος του αγώνα, αν και έχασε σημαντικές ευκαιρίες και είχε και τρία δοκάρια.

Μετά το τέλος του αγώνα (αλλά και κατά την διάρκεια του ματς) ο κόσμος του Ολυμπιακού αποδοκίμασε τον Μπέντο και τους παίκτες του.

Το ΑΠΟΕΛ με το διπλό απόψε έφτασε στους 6 βαθμούς, ο Ολυμπιακός έχει 3, ενώ Αστάνα και Γιουνγκ Μπόις έχουν από έναν (0-0 έληξε το απόγευμα το μεταξύ τους παιχνίδι).
Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι – Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια – Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (78′ Καρντόσο) – Φορτούνης (64΄Ελιουνούσι), Μάριν (78′ Μάρτινς) , Σεμπά – Ιντέγε
ΑΠΟΕΛ (Κρίστιανσεν): Βάτερμαν – Μιλάνοφ, Μερκής, Καρλάο, Λάγο – Νούνο Μοράις – Βινίσιους, Μπερτόγλιο (65΄Αρτυματάς), Γιαννιώτας (82′ Αστίθ), Βάντερ (68 Εφρέμ) – Σωτηρίου.