Στην τελευταία θέση του 1ου ομίλου της κορυφαίας κατηγορίας του Nations League βρίσκεται η Αυστρία του Ραλφ Ράνγκνικ, η οποία ηττήθηκε σε τρίτο σερί ματς, για πρώτη φορά μετά το 2011 και επί της ουσίας, «σφράγισε» τον υποβιβασμό της. Αρνητικό το πρόσημο για τον πρώην προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που… ούτε με τους «κόκκινους διαβόλους» δεν είχε φτάσει σε τόσες διαδοχικές ήττες!
Μπορεί η θητεία του με την Αυστρία να ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Ραλφ Ράνγκνικ, μετά το τεράστιο «διπλό», με 3-0 στην έδρα της Κροατίας, αλλά έκτοτε, η συνέχεια δεν ήταν ποτέ ανάλογη.
Αυτή άλλωστε είναι και η μοναδική νίκη του Γερμανού προπονητή με την ομάδα του Νταβίντ Αλάμπα, μιας και στα εναπομείναντα πέντε ματς του Nations League, ο Ράνγκνικ μετρά τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία, με τις τρεις εξ’ αυτών μάλιστα, να είναι συνεχόμενες.
Το κακό «τρίτωσε» απέναντι στους Κροάτες, που πήραν «εκδίκηση» για το ματς της πρεμιέρας, και με το τελικό 3-1, γύρισαν την Αυστρία, 11 χρόνια πίσω. Διότι τότε ήταν η τελευταία φορά που η χώρα σημείωνε τρεις σερί ήττες!
Μπορεί σε αρκετούς να μην προκαλεί εντύπωση, επειδή πιθανώς δεν πείστηκαν ποτέ από τον Ραλφ Ράνγκνικ, αλλά οι αριθμοί στο τέλος της ημέρας, δείχνουν κάτι άλλο. Πως ποτέ, στα 29 ματς που έκατσε στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων», δεν ηττήθηκε σε τρία ματς σερί.
Ναι, έχανε από τη Μπράιτον με 4-0 και την Κρίσταλ Πάλας στην τελευταία αγωνίστηκε, αλλά το ματς που ολοκλήρωνε μία τριάδα αγώνων, δεν το είχε χάσει δεδομένα. Τώρα συνέβη! Και ο Γερμανός βιώνει ένα ανάλογο συναίσθημα, μόλις για πρώτη φορά στην καριέρα του, την τελευταία δεκαετία.
Πότε ήταν η προηγούμενη; Στα τέλη Απριλίου του 2010, όταν ηττήθηκε σε έξι διαδοχικά ματς με τη Σάλκε, με τα δύο εξ΄ αυτών, να είναι απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!