Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, δημοσιογραφική διάσκεψη και συνάντηση γνωριμίας των ιδρυτικών μελών και συνεργατών του νεοϊδρυθέντος Φιλανθρωπικού Σωματείου «Charity Idols» στην Κύπρο.
Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε ο Νεόφυτος Μιχαήλ ως ο πέμπτος πρεσβευτής του «Charity Idols» στην Κύπρο, ο οποίος με τη σειρά του πρόσφερε τη φανέλα με την οποία ξεκίνησε τη καριέρα του στη Νέα Σαλαμίνα τη σεζόν 2015/16.
Συγκίνηση και αναμνήσεις προκάλεσε το βίντεο με τις ευχές και τα μηνύματα από νυν αλλά και πρώην ποδοσφαιριστές των τελευταίων δεκαετιών στην Κύπρο, ενώ ο Luciano de Souza έστειλε το δικό του βίντεο έκπληξη προσφέροντας τέσσερις φορεμένες φανέλες από την προσωπική του συλλογή. Μία δική του όταν ήταν στον Ατρόμητο και τρείς από αντιπάλους που είχε στη καριέρα του, τον Leonardo (ΠΑΟΚ), τον Julio Cesar (AEK) και τον Geremi (Real Madrid).
Δώρο έκπληξη στο Charity Idols επεφύλαξε και ο ΠΑ.Σ.Π., αφού εξασφάλισε με τη βοήθεια του συνδέσμου ποδοσφαιριστών στην Αγγλία (PFA), τη φανέλα του Diogo Jota από τη Liverpool, με την αυθεντική υπογραφή του.
Στη διαδικτυακή πλατφόρμα www.charityidols.com, οι φίλαθλοι μπορούν να χαρούν διπλά, αποκτώντας φορεμένες αυθεντικές ποδοσφαιρικές φανέλες και συλλεκτικά αθλητικά αντικείμενα μέσα από τις φιλανθρωπικές δημοπρασίες και παράλληλα βοηθώντας συνανθρώπους μας και παιδιά που έχουν ανάγκη.