Ο τίτλος του κειμένου τα λέει όλα. Όσοι έχουμε γνώσεις για το παρελθόν του Σ.Δ.Κ και το συγκρίνουμε μαζί με το πως κατάντησε τα τελευταία χρόνια, τότε μπορούμε να διερωτηθούμε το γιατί σήμερα, είναι θέμα συζήτησης ποιοι ηγούνται του Σ.Δ.Κ, ποιοι δεν ηγούνται, ποιοι θα παραιτηθούν και ποιοι θα συνεχίσουν.
Κάποτε το συγκεκριμένο σώμα της διαιτησίας, είχε φωνή, είχε υπόσταση, είχε και ρόλο.
Ένα σκηνικό το οποίο πλέον δεν υφίσταται.
Ο διαχωρισμός των διαιτητών που είναι τα καλά παιδιά της ΚΟΠ και αντίθετα είναι τα ανεπιθύμητα, αποτυπώνεται μέσω πολλών γεγονότων.
Είτε με βόλεμα σε συγκεκριμένα διαιτητικά πόστα, είτε αντίθετα με πλήρη περιφρόνηση.
Αυτό που θέλω να τονίσω σε αυτό το κείμενο είναι το εξής.
Σε μία εποχή που ο Κύπριος διαιτητής, δηλώνει αδυναμία να αρχίσει και να ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική σεζόν χωρίς… ξένα δεκανίκια, φτάσαμε στο σημείο να ασχολούμαστε αν ο Πάπουτσος ή ο Τράττος, ή ο Εγγλέζου θα είναι ο πρόεδρος των διαιτητών.
Και τι σημασία έχει ποιος θα είναι; Αφού τα πάντα πλέον ελέγχονται από άλλους τότε ποιος ο λόγος να συγκρούονται μεταξύ τους οι διαιτητές;
Κανένας κατά την άποψη μου. Και τι θα αλλάξει αν παραιτηθούν 20-30 διαιτητές από το Σ.Δ.Κ;
Τίποτε απολύτως.

Οφείλω όμως να επικρίνω την σημερινή ηγεσία των διαιτητών για το περιεχόμενο της τελευταίας ανακοίνωσης (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ). Άστοχο και προσβλητικό.
Αν κύριοι έχετε θέμα με τον Μάζιτς και δικαιούστε να έχετε, δεν έπρεπε να προσβάλετε τα μέλη σας με τους χαρακτηρισμούς τους οποίους θελήσατε να τους αποδώσετε.
Είτε λέτε καλημέρα μαζί τους, είτε όχι, οι αφορισμοί δεν επιτρέπονται.
Λάθος όμως θα κάνουν και αυτοί οι οποίοι προσβλήθηκαν από την ανακοίνωση με την υποβολή παραίτησης.
Γιατί, η φυγομαχία όταν διαφωνήσεις με κάποιον δεν είναι ο καλύτερος τρόπος αντίδρασης…

Μιχάλης Παπαγεωργίου